Skoro jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Petra (†61) našli v Detve mŕtveho a bez topánok, z jeho vraždy obvinili tínedžera
Zdielať na

Petra (†61) našli v Detve mŕtveho a bez topánok, z jeho vraždy obvinili tínedžera

DETVA / Z vraždy 61-ročného Petra z Hriňovej, ktorého dobité bosé telo našli v sobotu ráno neďaleko autobusovej zastávky za budovou pohostinstva v Detve, obvinili 18-ročného mladíka. Tínedžer už bol zbalený a chystal sa utiecť do Česka.

Kriminalisti a operatívci zo Zvolena aj Banskej Bystrice boli už po pár hodinách na stope páchateľovi brutálneho útoku. Petra podľa nich o život pripravil iba 18-ročný Martin z Hriňovej.

"Bezprostrednou príčinou smrti bolo vdýchnutie krvi po mnohopočetných zlomeninách tváre a steny lebečnej," informoval riaditeľ okresného riaditeľstva krajského policajného zboru v Banskej Bystrici Rastislav Vrábel.

Pre pár eur

Motívom boli peniaze. Mladík mu zobral peňaženku s 20 eurami, ďalších 50 vybral z bankomatovej karty.

Krátko po zadržaní sa tínedžer ku všetkému priznal. Mužovi kopal a skákal po hlave. Kým Peter na zemi zomieral, mladík hral v pohostinstve na automatoch. Polícia nevylučuje, že bol pod vplyvom drog a alkoholu.

"Na základe výsledkov vyšetrovania bolo vznesené obvinenie 18-ročnému Martinovi G. za obzvlášť závažný zločin vraždy," informoval Vrábel.

Hrozí mu doživotie

Ešte v sobotu kriminalisti nevedeli, prečo je obeť bosá. Topánky našli pri obhliadke miesta činu na streche krčmy. Obvinený Martin priznal, že ho vyzul, pretože hľadal, či nemá obeť v ponožkách skryté peniaze.

Tínedžer je pre políciu známa firma. "Obvinený sa v minulosti dopustil drobnej majetkovej trestnej činnosti a bol odsúdený za zločin ublíženia na zdraví," potvrdil Vrábel.

Martin je chovancom reedukačného centra odkiaľ ušiel. Aj po tomto čine mal namierené do Česka, už mal zbalenú tašku, no policajtom sa podarilo chytiť skôr.

V prípade dokázania viny mu za vraždu 61-ročného muža hrozí výnimočný 25-ročný trest alebo doživotie.

Pozrite si reportáž:

Upozornenie: Obsah videa nie je vhodný pre maloletých divákov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy