Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nehodu autobusu, ktorý v Lamači nabúral do stĺpa, nasnímala kamera
Zdielať na

Nehodu autobusu, ktorý v Lamači nabúral do stĺpa, nasnímala kamera

BRATISLAVA / Vyšetrovanie víkendovej nehody autobusu MHD v bratislavskom Lamači pokračuje. Zranená vodička je podľa informácií televízie JOJ v domácej liečbe. Portál Topky.sk ako prvý zverejnil autentické video, ktoré zachytáva náraz autobusu do stĺpa.

Autentické zábery zachytávajú náraz autobusu do stĺpa s dopravným značením. Podľa informácií televízie JOJ išiel autobus tesne pred nehodou rýchlosťou necelých 50 kilometrov za hodinu. Po nehode pomáhali všetky záchranné zložky 15 zraneným. Medzi nimi boli aj dve deti. Šoférka autobusu je už z nemocnice doma na PNke. Niekoľko ľudí ale stále v nemocnici zostáva.

"V nemocnici zostávajú ešte traja ľudia. Muž, ktorého ešte čaká operácia a dve ženy, ktoré sú už po operácii a zotavujú sa. Všetci sú mimo ohrozenia života," povedala hovorkyňa univerzitnej nemocnice Petra Stano Maťašovská.

Odškodnenie

Dopravný podnik už s poisťovňou rieši, ako zranených cestujúcich odškodní.

"Udalosť je odstúpená do zmluvne viazanej poisťovni. K plneniu dôjde po vydokladovaní všetkých potrebných náležitostí. Odškodnení budú cestujúci, ktorým nastala ujma z dôvodu nehody autobusu," povedala hovorkyňa podniku Adriana Volfová.

Stále nie je známe, ako k nehode došlo. Najčastejšie sa hovorí o náhlych zdravotných problémoch šoférky. A to aj napriek tomu, že preventívnou zdravotnou prehliadkou, ktorá sa vykonáva každých päť rokov prešla nedávno. Šoférka pracuje v dopravnom podniku 9 rokov a toto bola jej prvá vážna nehoda.

Téme sa venuje redaktor David Mimra:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy