Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Tragická nehoda vo Zvolene. Vodiča (†60) po náraze oživovali okoloidúci
Zdielať na
Krimi

Tragická nehoda vo Zvolene. Vodiča (†60) po náraze oživovali okoloidúci

ZVOLEN / Na zvolenskom sídlisku medzi stromami, niekoľko metrov od cesty skončilo auto, v ktorom sedel 60-ročný šofér. Okoloidúci ho v bezvedomí vytiahli von. Mužovi zrejme počas jazdy prišlo nevoľno. Zachrániť sa ho nepodarilo.

Svedkovia nehody najskôr počuli buchot, potom hučanie motora na plné obrátky. Auto skončilo ďaleko od cesty, medzi stromami za autobusovou zastávkou. Pod autom už horela tráva, zrejme začala horieť potom, čo unikli kvapaliny z poškodenej olejovej vane po prudkom náraze.

Nikto presne nevidel ako sa nehoda odohrala. No zo stôp, ktoré zostali v okolí je jasné, že auto vybehlo na vysoký obrubník a prešlo niekoľko metrov až kým nezastavilo medzi stromami. Až potom si to všimli ľudia a bežali vodičovi na pomoc. "Vodič zrejme cúval pomedzi stromy popri zastávke. Lebo inak sa tam ani nemohol dostať," myslí si jeden zo svedkov nehody.

Boj o život

"Auto smerom z hlavnej cesty nacúvalo na plný plyn medzi múr a autobusovú zastávku. Po náraze začalo horieť a ostalo stáť na tráve," dodáva ďalší svedok.

Jeden zo svedkov neváhal ani na sekundu, mužovi v bezvedomí sa snažil poskytnúť prvú pomoc. Dával mu umelé dýchanie až do príchodu záchranárov. "Vodiča sme sa snažili oživiť až do príchodu hasičov a záchranárov. Muž však nemal pulz," dodal svedok.

Vyšetrovanie nehody

Záchranári sa pokúšali bojovali o život 60-ročného muža, aj napriek rozsiahlej resuscitácii sa ho nepodarilo zachrániť. "Napriek rýchlemu zásahu záchranárov, lekár následne s poľutovaním konštatoval úmrtie," uviedol hovorca Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR Andrej Hirjak.

Čo sa odohrávalo tesne pred tým ako auto skončilo mimo cesty je zatiaľ záhadou. Vodič už pravdepodobne stratil vedomie a auto bez akejkoľvek kontroly išlo ďalej. Až pitva môže ukázať, čo bolo za vodičovou náhlou stratou vedomia, vylúčiť sa v tejto chvíli nedá ani infarkt. "Poverený príslušník vo Zvolene začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," dodala policajná hovorkyňam Andrea Petrovičová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy