Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Bratislave havaroval autobus MHD. Zranilo sa 15 ľudí, vrátane 2 detí
Zdielať na
Krimi

V Bratislave havaroval autobus MHD. Zranilo sa 15 ľudí, vrátane 2 detí

Zdroj: tv joj

BRATISLAVA / V sobotu dopoludnia v Bratislave havaroval autobus mestskej hromadnej dopravy. Nehoda sa stala na ceste medzi Devínskou Novou Vsou a Lamačom na pomerne prehľadnom mieste. Vodička kĺbového autobusu zostala zakliesnená v kabíne až do príchodu záchranných zložiek.

V sobotu krátko predpoludním autobus MHD Bratislava č.21 narazil pri obchodnom centre do stĺpu, ktorý drží dopravné značenie. Nehoda sa stala na pomerne prehľadnom mieste.

"Vodička autobusu za prvým kruhovým objazdom z diaľnice v smere z Devínskej Novej Vsi, na úrovni nákupného centra z doposiaľ presne nezistených príčin narazila do stĺpu dopravného značenia," uviedla hovorkyňa Krajskej polície Bratislava Lucia Mihalíková.

Čelný náraz musel byť pomerne silný a len tesne minul sedadlo vodiča. Kabína autobusu zostala po strete s oceľovou konštrukciou zdemolovaná.  

Vyslobodzovanie ranených

"Na miesto boli vyslané jednoky Hasičského a záchranného útvaru, ktoré po príchode začali s vyslobodzovaním zranených a poskytovaním prednemocničnej zdravotnej starostlivosti," dodal zástupca veliteľa bratislavských hasičov Adrián Mifkovič.

"Po príchode k zásahu bola záchranármi poskutnutá zdravotná starostlivosť s následným transportom 15-tich osôb,"
upresnil hovorca Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR Andrej Hirjak.

Celkovo sa zranilo 8 mužov, 5 žien a dve maloleté deti. Zranenú vodičku MHD, zakliesnenú v kabíne, museli vystrihnúť hasiči, ostatných zranených cestujúcich prevážali záchranky do nemocníc v Bratislave.

Príčina nehody

Ako upresnil hovorca Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR Andrej Hirjak, všetky osoby boli pri vedomí, utrpeli povrchové poranenia hlavy, dolných alebo horných končatín.

Šťastím bolo, že je víkend a v autobuse nebolo toľko cestujúcich, ako počas všedných dní v rannej špičke.  Na mieste zasahovalo celkovo 13 hasičov a ambulancie Záchrannej zdravotnej služby. Na mieste nehody sa neoficiálne hovorilo o tom, že vodičke autobusu mestskej hromadnej dopravy prišlo počas jazdy nevoľno. Podľa inej verzie mal autobus mimo cestu vytlačiť kamión idúci vo vedľajšom pruhu.

"Presné príčiny ako aj okolnosti tejto dopravnej nehody sú v súčasnosti predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,"
dodala policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy