Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Exšéf nebankoviek František Matík dúfa v obnovu procesu
Zdielať na

Exšéf nebankoviek František Matík dúfa v obnovu procesu

BRATISLAVA / Niekdajší šéf nebankových inštitúcií BMG Invest a Horizont Slovakia František Matík, ktorého koncom minulého týždňa vydalo Srbsko na Slovensko do výkonu trestu očakáva, že sa jeho prípad súdne opäť otvorí. Televíziu JOJ o tom informoval právny zástupca Matíka Jozef Sabó.

Celý rok ubehol od okamihu, keď srbskí pátrači odhalili skrýš Františka Matíka v Novom Sade. Niekdajší bos nebankoviek, v ktorých pre vidinu 30 až 40 percentných ziskov z vložených peňazí, prišlo o všetko 123 tisíc ľudí, je od minulého piatku v rukách slovenskej justície.

Čaká, že megaproces v ktorom bol odsúdený na 11 a pol roka sa opäť otvorí a on povie svoju verziu vzniku celého príbehu  o podvode v sume 480 miliónov eur.

TV JOJ to povedal jeho obhajca Jozef Sabó ktorého tvrdenia Matíka zaujali natoľko, že si vyžiada originály rozhodnutí srbského súdu a rozhodnutí srbského ministerstva spravodlivosti.

"Vraj naše ministerstvo spravodlivosti dalo stanovisko, že bude mať povolený nový proces," vyhlásil Sabó. "U nás už o povolení nového procesu je právoplatne rozhodnuté. Už sú len mimoriadne opravné prostriedky, naše ministerstvo takéto stanovisko nemohlo dať. To je môj názor. Pokiaľ dalo, tak je to zavádzajúce," dopĺňa.

Presun do Leopoldova

Televízii JOJ v utorok hovorca Zboru väzenskej a justičnej stráže potvrdil, že Františka Matíka policajná eskorta previezla z bratislavského Ústavu na výkon väzby do leopoldovskej väznice.

To ale ešte neznamená, že si Matík v Leopoldove odsedí svoj 11,5 ročný trest.

Generálne riaditeľstvo zboru väzenskej a justičnej stráže stále nerozhodlo, kde Matík nastúpi do výkonu trestu.

Jeho presun z Bratislavy do Leopoldova bol spôsobený tým, že v bratislavskom ústave prebiehajú rekonštrukčné práce a preto Matíka museli presunúť na iné miesto.

Stále ho totiž čakajú lekárske vyšetrenia. Až keď jeho zdravotný stav preveria lekári, sa bude môcť zaradiť medzi ostatných väzňov.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy