Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vydanie Matíka z nebankoviek je otázkou dní, Srbi ho nechcú
Zdielať na

Vydanie Matíka z nebankoviek je otázkou dní, Srbi ho nechcú

BRATISLAVA / Františka Matíka, dlhoročne hľadaného Slováka, by čoskoro mali odovzdať na Slovensko. TV JOJ túto informáciu potvrdil zdroj blízky vyšetrovaniu.

Podľa zistení TV JOJ Srbi o Matíka nemajú záujem a nebudú viesť proti nemu žiadne konanie, pre ktoré by musel zostať v Srbsku.

"Slovenská republika zabezpečila všetky dokumenty, ktoré boli potrebné poslať," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová. "Sú na Najvyššom súde a extradícia prebieha štandardným procesom," dodala Dobiášová.

Srbi Slovensko neinformovali

Srbská polícia má v prípade Matík jasno. "Nemáme žiadne informácie, že by sa mala extradícia oddialiť," uviedla Dobiášová. Srbské ministerstvo spravodlivosti slovenskú stranu o vydaní Matíka ale stále neinformovalo.

"O samotnom vydaní tejto osoby zo Srbska na Slovensko musí rozhodnúť príslušný srbský súd. Zatiaľ nemáme informácie, že by sa tak stalo," uviedla hovorkyňa ministerstva spravodlivosti Alexandra Donevová.

Matíka by mali srbské orgány vydať na Slovensko už koncom marca. Jeho právni zástupcovia sa podľa informácií TV JOJ snažia o to, aby Matík zostal v Srbsku.

Pod falošnou identitou

František Matík je odsúdený pre megapodvod na klientoch nebankoviek BMG Invest a Horizont.

Dlhé roky sa úspešne ukrýval v srbskej oblasti Vojvodina pod falošnou identitou. S priateľkou podnikal v špedícii.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy