Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Richard (36) chodí po reštauráciách v Európe aj na Slovensku, neplatí
Zdielať na

Richard (36) chodí po reštauráciách v Európe aj na Slovensku, neplatí

BRATISLAVA/EURÓPA / Tridsaťšesťročný Slovák cestuje po Európe aj Slovensku. Vždy sa naje v drahej reštaurácii, prípadne ubytuje v hoteli. Účty ale neplatí.

Richard takto precestoval Rakúsko, Nemecko, Španielsko, Belgicko a iné krajiny. Najnovšie štyri prípady rieši aj bratislavská polícia.

Tridsaťšestročný muž sa naobedoval aj v reštaurácii v Krasňanoch. Za hodinu stihol minúť 44 eur. Doprial si značkový koňak a fľašu vína. "Objednal si toho veľa. Mal čiernohorský rezeň s prílohou, kávu, nealko a dezert," hovorí vedúca prevádzky Magdaléna Babalová.

Odmietol zaplatiť

Po jedle si podľa našich informácií ešte doprial zmrzlinu s malinami. Keďže sa obsluhe zdal podozrivý, vyzvali ho, aby zaplatil medziúčet. "Odmietol zaplatiť," hovorí vedúca prevádzky.

Richard sa ku všetkému po príchode polície priznal. Účty nezaplatil v desiatkach kaviarní či reštaurácií. Ide o sumy od 10 do 50 eur.

Trpí schizofréniou

Nikdy nechodí tam, kde by ho mohli poznať. Jeho matka tvrdí, že trpí duševnou poruchou. "Je ťažko duševne chorý človek, má schizofréniu," tvrdí Richardova matka.

Viaceré európske krajiny Richarda za bezplatné stravovanie vyhostili alebo mu zakázali vstup. "On sa túla po celej Európe," tvrdí matka.

Richard trpí schizofréniou:

Polícia SR

To, že Richard trpí duševnou poruchou ale neznamená, že si svoje konanie neuvedomuje. Polícia musí šetriť každý prípad individuálne. "Poverený príslušník obvinil tridsaťšesťročného Richarda H. z Bratislavy z prečinu krádeže," uviedla hovorkyňa polície Tatiana Kurucová.

Vzhľadom na jeho poruchu však s najväčšou pravdepodobnosťou polícia bude musieť stíhanie nakoniec zastaviť. Richard liečbu odmieta. "Zákon je postavený tak, že on s tým musí súhlasiť. A nesúhlasí," dodáva Richardova matka. 

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy