Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dvaja mladíci zo Spiša havarovali, vodič nafúkal cez dve promile
Zdielať na

Dvaja mladíci zo Spiša havarovali, vodič nafúkal cez dve promile

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Na Spiši havarovali dvaja mladí muži. Zo zdemolovaného auta ale vyšli po vlastných len s ľahkými zraneniami. Vodič nafúkal viac ako dve promile.

"Ja som nevedel, že ma vypité. Som sa ho pýtal, že či pil alebo nepil. Povedal, že nie," hovorí spolujazdec z havarovaného auta.

Policajti ale vodičovi namerali viac ako dve promile. Po nehode mal krvavú tvár, potreboval pomoc záchranárov. Okolo autá boli porozhadzované pivové fľaše

Zranený bol aj spolujazdec. "Bolí ma krk," povedal.

Zdemolované auto

Spolujazdec so šoférom leteli vzduchom v aute približne 14 metrov. Podľa spolujazdca sa uhýbali autu.

"Išlo auto z dola, no a on spravil kľučku, lebo ho nechcel čuchnúť so späťákom, no a už ako sa dostalo auto do šmyku, už ho neudržal," opisuje spolujazdec.

S autom prešli do protismeru. Svah pod cestou preleteli, pričom sa kotúľali. Neovládateľné auto zlomilo strom na viacero častí. Silný náraz vytrhol motor z auta.

"Vozidlo sa nachádzalo asi 30 metrov pod cestou. Značne poškodené. Obidvaja účastníci nehody boli mimo vozidla," potvrdil veliteľ zásahu Imrich Laznia.

Veľké šťastie

Muži išli zo Smižian naspäť do práce v Spišských Tomášovciach. Vodič si v práci totiž zabudol mobil. Nakoniec ho mal pri sebe.

"Z autonehody boli do nemocnice privezení dvaja muži s ľahšími povrchovými zraneniami. Ich stav si nevyžaduje hospitalizáciu," informoval hovorca siete nemocníc Tomáš Kráľ.

Pre profesionálov je zázrakom, že sa muži z vraku dostali po vlastných. "Keďže vozidlo je dosť poškodené, jedná sa o veľké šťastie," potvrdil Laznia.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy