Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Chcel zastaviť rozbehnuté auto, došlo k nešťastiu
Zdielať na
Krimi

Chcel zastaviť rozbehnuté auto, došlo k nešťastiu

HUMENNÉ / Nešťastie sa stalo v jednej z humenských firiem na ulici Suchý jarok. Päťdesiatdeväťročný muž, ktorý sa snažil zastaviť rozbehnuté auto, zostal zaseknutý medzi autom a kontajnerom.

Ako informovala prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, muž chcel premiestniť Ford Transit a vytiahol spod predného kolesa klin na zamedzenie pohybu.

"Pani kričala, že auto sa pohlo samo a že tam bol manžel zapučený do smetného koša," hovorí svedok Milan.

Prvá pomáhala dcéra

Nestihol nastúpiť a auto sa pohlo dolu kopcom. František sa ešte snažil do vozidla naskočiť, aby ho zabrzdil, no vozidlo narazilo do veľkého kontajnera a muža zakliesnilo medzi dverami vodiča a kontajnerom.

Na mieste boli užialení príbuzní, ktorí všetko videli. Mužovi ako prvá duchaprítomne pomáhala dcéra. "Jednotka vykonala zásah na zakliesnenú osobu, osoba sa nachádzala pod motorovým vozidlom Ford Transit. Príslušníci vytiahli osobu spod auta von a poskytli jej predlekársku pomoc," opisuje veliteľ zásahu Marcel Ciklaminy.

V umelom spánku

"Upadol do bezvedomia. Museli tohto muža zaintubovať, uviesť na umelú pľúcnu ventiláciu," hovorí Jozef Minár z operačného strediska. Záchranári muža vo vážnom stave previezli do nemocncie.

"Pacient bol hospitalizovaný v nemocnici s ťažkými poraneniami hrudníka a brušnej dutiny. Momentálne je v umelom spánku vo vážnom, ale stabilizovanom stave," informuje hovorca nemocnice Tomáš Kráľ.

Okolnosti tejto nehody teraz polícia vyšetruje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy