Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tragická zrážka autobusu a auta pri Piešťanoch. Marek (†27) nehodu neprežil
Zdielať na
Krimi

Tragická zrážka autobusu a auta pri Piešťanoch. Marek (†27) nehodu neprežil

RADOŠINA / BANKA - Mimoriadne smutné sviatky prežívajú v rodine 27-ročného Mareka z obce Veľké Ripňany. Večer pred Štedrým dňom sa mladík vracal autom domov. Počas jazdy sa rozhodol pre nezmyselné predbiehanie a skončil pod kolesami autobusu.

Marek sa rozhodol napriek hustej hmle, šmykľavej vozovke a stúpaniu do kopca pre riskantné predbiehanie medzi obcami Banka a Radošina. Zo zákruty sa ale oproti nemu vyrútil autobus.

"Obehol dve autá a skončil rovno pod autobusom," opisuje nehodu jej svedok.

Vodič dostal šmyk, nezvládol riadenie a v plnej rýchlosti narazil do linkového autobusu, ktorého šofér sa na úzkej ceste pri rokline nemal šancu vyhnúť.

V kritickom stave

Na miesto okamžite vyrazili všetky záchranné zložky z Piešťan. "Po príchode na miesto nehody sme zistili, že vo vozidle sa nachádza zranená zakliesnená osoba. Za pomoci hydraulického náradia sme ju vytiahli a odovzdali lekárom," uviedol veliteľ zásahu Radoslav Holec.

"Záchranári museli 27-ročného pacienta na mieste oživovať a následne ho v kritickom stave na umelej pľúcnej ventilácii previezli do piešťanskej nemocnice," dodal hovorca záchranárov Boris Chmel.

Zomrel

Marek svoj boj o život ale prehral. Krátko po prevoze do nemocnice zomrel.

V autobuse, ktorý po nehode zostal nepojazdný, sa viezlo 12 cestujúcich. Štyria z nich sa pri náraze poudierali, no ich zranenia si vyžiadali iba jednorazové ošetrenie. Vodič sa nezranil.

Tragickú zrážku auta a autobusu Marek (†27) neprežil, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy