Skoro jasno
18°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Jozef na Alenu zaútočil nožom, hrozí mu dvanásťročný trest
Zdielať na

Jozef na Alenu zaútočil nožom, hrozí mu dvanásťročný trest

ČADCA / Až dvanásťročný pobyt za mrežami hrozí 43-ročnému Turzovčanovi Jozefovi, ktorý sa v utorok postavil pred sudcu v Čadci. Podľa polície v piatok neskoro večer na vlastnú ženu vytiahol nôž. On ale tvrdí, že všetko bolo inak.

Jozef má po dvadsiatich rokoch šťastného manželstva na krku závažné obvinenie. V piatok v noci totiž podľa polície bez slov či predošlej hádky vytiahol na manželku v kuchyni ich spoločného bytu nôž.

"Muž bezdôvodne kuchynským nožom zaútočil na manželku, pričom dvom útokov sa stihla vyhnúť, pri treťom ju ale zasiahol do ľavej ruky," uviedla žilinská krajská hovorkyňa Jana Balogová.

Koniec pre priateľa

Podľa informácií televízie JOJ chcela Alena manžela, s ktorým má dve dospievajúce deti, opustiť. Údajne pre priateľa. Jozef sa k piatkovému incidentu nevyjadruje.

Tri noci strávil Turzovčan v policajnej cele, kde vraj takmer nejedol, kým sudca rozhodol o tom, že Vianoce strávi doma. "Klient bol prepustený," potvrdil obhajca obvineného Pavol Kuric.

"Vyšetrovateľ 43-ročného muža obvinil z ublíženia na zdraví," dodala Balogová.

Jozefov obhajca ale so skutkom a jeho právnou kvalifikáciu nesúhlasí. "Zastávame názor, že nie sú splnené zákonné podmienky tak, ako bolo vznesené obvinenie," dodal Kuric.

Vianoce so sestrou

Jozef zo súdu odchádzal spokojný. Vianoce ale nestrávi s rodinou. Zo súdu sa vybral za sestrou.

Jozef zaútočil na Alenu, tvrdí polícia. On ale hovorí, že všetko bolo inak, pozrite si reportáž:

Súvisiace články