Zatiahnuté
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Požiar pri Novom Meste nad Váhom. Hasiči zachránili muža z plameňov
Zdielať na
Krimi

Požiar pri Novom Meste nad Váhom. Hasiči zachránili muža z plameňov

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Hasiči z Nového Mesta nad Váhom zasahovali v noci zo štvrtka na piatok pri požiari staršieho rodinného domu v obci Dolné Srnie. Po príchode na miesto zistili, že v dome je človek. V silne zadymenom priestore išlo o minúty.

Z prízemia staršieho rodinného domu v obci Dolné Srnie zostalo z noci do rána iba obhorené, vytopené a neobývateľné miesto. Nechýbalo však veľa a požiar sa mohol skončiť tragicky. Horieť začalo v jednej z miestností krátko po polnoci.

"Po obhliadke miesta požiaru bolo zistené, že sa jedná o požiar rodinného domu v miestnosti. Celý objekt bol zadymený a požiar sa šíril do ďalších miestností," upresnil veliteľ zásahu Radoslav Pavlík.

Nulová viditeľnosť

V dome sa v čase vypuknutia požiaru nachádzali tri osoby. Muž so ženou stihli včas vybehnúť na dvor a privolať pomoc, no vo vnútri zostal ich príbuzný. Miestnosti boli plné hustého čierneho dymu a viditeľnosť bola nulová. Hasiči z Nového Mesta nad Váhom vedeli, že v takýchto prípadoch ide o sekundy. Neváhali a vošli priamo do horiaceho pekla.

"Majiteľ domu nám povedal, že v objekte sa nachádza ešte jedna osoba. Dvaja hasiči si navliekli dýchacie prístroje a pomocou termokamery prehľadávali miesností. Nakoniec zranenú osobu našli," dodal veliteľ zásahu.

Strácal vedomie

Bolo to naozaj v poslednej chvíli. Starší muž ležal schúlený na podlahe a už strácal vedomie. Hasiči ho našli hmatom idúc po štvornožky. Podľa veliteľa zásahu Radoslava Pavlíka, hasiči túto osobu vyniesli von z horiaceho domu a na miesto bola ihneď privolaná záchranná služba.

"Na mieste sa nachádzala jedna postihnutá osoba, ktorá sa nadýchala splodín horenia,"
uviedol primár RLP Nové Mesto nad Váhom Peter Herman. Záchranári previezli muža na ošetrenie do trenčianskej nemocnice. Presná príčina požiaru v rodinnom dome je v štádiu vyšetrovania, no pravdepodobne sa plamene začali šíriť od horiacej sviečky.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy