Jasno
21°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Imobilný dôchodca zhorel v byte, hasiči našli ohorok
Zdielať na

Imobilný dôchodca zhorel v byte, hasiči našli ohorok

KRÁĽOVCE / KRNIŠOV - V obci Kráľovce–Krnišov zahynul 63-ročný imobilný dôchodca. Z horiacej postele sa ho pokúšal zachrániť jeho sused. Muž sa udusil splodinami horenia, bez dolných končatín sa z domu nemal šancu zachrániť.

Bezvládne telo 63-ročného Dušana objavil v dome skoro ráno jeho sused. Invalidnému dôchodcovi prišiel pomôcť s drevom, ktoré priviezli na dvor. Vnútri sa dymilo a na obhorenej posteli ležal 63-ročný muž bez známok života.

Bez končatín

"Ledva som ho potiahol z postele," hovorí sused Jozef. Aj napriek hustému dymu neváhal pribehnúť k horiacej posteli a susedovi sa snažil pomôcť. Vytiahol ho na dvor a plamene sa pokúšal uhasiť sám.

"Otvoril som okná, dvere, aby sa vyvetralo. Aj som sa nadýchal. Na môj krik nereagoval, snažil som sa to uhasiť, no nedalo sa," opisuje Jozef. Šesťdesiattriročný Dušan žil dlhé roky v dome sám. Prišiel o obidve dolné končatiny. Bez pomoci sa z horiacej izby dostať nevedel. Horieť zrejme začalo ešte v noci, kedy jeho volanie o pomoc, nikto nepočul.

Musel sa zadusiť

"On je imobilný, bez nôh. Nemal ako odísť, musel sa zadusiť," tvrdí Jozef. "Lekárka cudzie zavinenie vylúčila, telo previezli na súdnu pitvu," informuje policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová.

Polícia našla na mieste ohorok z cigarety. Nie je tak vylúčené, že dôchodca v posteli fajčil a zrejme zaspal.

Téme sa venuje redaktorka Katarína Kováčiková:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy