Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Dôchodcov v okolí Starej Ľubovne ohrozujú zlodeji na záhadnej dodávke
Zdielať na

Dôchodcov v okolí Starej Ľubovne ohrozujú zlodeji na záhadnej dodávke

STARÁ ĽUBOVŇA / Dôchodcovia v dedinkách pri Starej Ľubovni sú od uplynulého víkendu v strehu. Na viacerých miestach sa podľa miestnych objavilo auto a v ňom niekoľko zlodejov, ktorí sa zamerali na starších ľudí.

Osemdesiatštyriročná starenka z dediny Hromoš neďaleko Starej Ľubovne sa nestihla brániť a už boli zlodeji v jej dome. Bezbrannú ženu hodili o zem, hlavu jej držali tak, aby im nevidela do tváre.

"Babička bola priamo ohrozovaná nožom aj rukami spolupáchateľov, ktorí jej bránili sa vyslobodiť z tohto ohrozenia," uviedol šéf Okresného riaditeľstva polície v Starej Ľubovni Ján Devera.

Správa sa rýchlo rozšírila

Ukradli niekoľko stoviek eur a ušli, polícia ich zatiaľ nevypátrala. Správa sa po okolitých dedinách rozšírila veľmi rýchlo, starostovia upozornili ľudí cez obecný rozhlas, aby boli opatrní. Informácie o páchateľoch sú strohé. Známe je len, že boli traja.

Poľský prízvuk

Podozrivé auto sa pohybovalo na viacerých miestach, nie je ale jasné odkiaľ boli. Podľa svedkov mali muži poľský prízvuk, pátranie sa rozšírilo aj za hranice k severným susedom.

Starenka sa z ľahkých zranení a zo šoku zotavuje u svojej dcéry. Páchatelia sa jej dokonca vyhrážali s nožom pri hlave, že ak im nedá peniaze, dopadne to s ňou zle.

Téme sa venuje reportérka Mária Pavlíková:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy