Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Marián bodol Romana, bol na neho vydaný medzinárodný zatykač
Zdielať na

Marián bodol Romana, bol na neho vydaný medzinárodný zatykač

LIPTOVSKÝ HRÁDOK / Potýčka pred krčmou v centre Liptovského Hrádku mala nečakanú dohru. Štyridsaťštyriročný Marián vytiahol na dvadsaťdvaročného Romana nôž a bodol ho do hrude. Keď policajti útočníka zadržali, zistili, že je na neho vydaný európsky zatykač.

K bitke pred potravinami došlo len pár metrov od policajného obvodného oddelenia. Roman (22) sa vracal so svojim kamarátom z mesta domov.

Bodnutie do hrudníka

Z tmy na nich vybehol Marián (44), ktorý v ruke držal nôž. Romana bodol do hrudníka. Zranený mladík prišiel do herne, odkiaľ mu privolali pomoc.

"Záchranári na mieste ošetrili zraneného muža, ktorý mal bodné poranenie na hrudníku. S podozrením na poškodenie pľúc ho odovzdali kolegom Rýchlej lekárskej pomoci," uviedla záchrannej skupiny FALCK Alena Lacyková-Krčová.

"Neviem o ničom. Oni museli mať potýčku v pube," hovorí zamestnankyňa herne.

Medzinárodný zatykač

To, že útoku predchádzala hádka pred podnikom v centre mesta, potvrdilo viacero svedkov. Podľa nich bol Marián opitý, pokrikoval a strkal do Romana a jeho kamarátov.

Muži, ktorí sa poznali len z videnia sa pochytili, padlo aj niekoľko rán. Pár minút na to Marián Romana bodol. "Krátko po incidente policajná hliadka podozrivého muža zadržala priamo v Liptovskom Hrádku. Nakoľko bol na podozrivého muža vydaný zatykač, bol vydaný do výkonu trestu," uviedla policajná hovorkyňa Jana Balogová. 

Mariána s trvalým bydliskom v Martine, hľadali policajti pre ekonomickú trestnú činnosť. V Liptovskom Hrádku žil u svojich príbuzných. Podľa ľudí, ktorí ho poznali, často navštevoval krčmy.

"Chodil sem, nebol agresívny. Neviem o tom, že by bol v pátraní," hovorí zamestnankyňa herne. "V prípade sme začali trestné stíhanie vo veci trestného činu ublíženia na zdraví," dodala policajná hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy