Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Krvavá dráma pri Poltári. Otec bodol syna nožom do hrudníka
Zdielať na
Krimi

Krvavá dráma pri Poltári. Otec bodol syna nožom do hrudníka

POLTÁR / V obci Hrnčiarska ves pri Poltári sa odohral krvavý útok. Syn udrel otca päsťou, ten na neho vzápätí zaútočil nožom. Tridsaťštyriročný Jaroslav teraz leží s bodným poranením hrudníka v nemocnici. Po útoku ešte pozbieral sily, sadol si do auta a z miesta odišiel aj s desaťročným synom.

Hádka medzi príbuznými mala krvavú dohru. Ako prvý podľa informácií TV JOJ zaútočil Jaroslav, ktorý svojho otca udrel päsťou do tváre. Šesťdesiattriročný Ján potom zobral do ruky nôž.

Na chodbe v rodinnom dome ho ním pichol do hrudníka. V čase incidentu bol nablízku aj desaťročný chlapec. "Malý chlapec k nám pribehol a kričal na môjho syna, že niečo je s jeho otcom. Veľmi plakal," opísal sused.

"Manželka na mňa kričala, aby som zavolal pohotovosť, ale on nasadol do auta a odišiel," dodáva.

Šťastie v nešťastí

Zranený Jaroslav odšoféroval ešte asi sedem kilometrov do Poltára ku svojej priateľke, ktorá mu zavolala pomoc.

Záchranári ho pri vedomí previezli do lučeneckej nemocnice. Starajú sa o neho lekári na traumatológii. Čepeľ iba o pár milimetrov minula životne dôležitý orgán.

"Nôž nezasiahol srdce, takže došlo len k štandardnému ošetreniu. Pacient je mimo ohrozenia života, je sledovaný," informoval riaditeľ nemocnice v Lučenci Július Höffer.

Ublíženie na zdraví

Miestu činu zadokumentovali policajti, podozrivého muža vypočuli a následne aj obvinili.

"Vzhľadom na predmet, ktorým útočil na uvedenú časť tela, mohlo u poškodeného dôjsť aj k závažnejšej poruche zdravia prípadne až k smrti. Vyšetrovateľ muža obvinil z pokusu ublíženia na zdraví," potvrdila banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Stíhajú ho na slobode. O incidente hovoriť nechce. Susedov ale tento celá záležitosť prekvapila. "Nepoznám ho takého agresívneho," priznáva sused.

Dôchodca Ján ublížil svojmu synovi, skutok teda spáchal na chránenej osobe. Hrozí mu tak prísnejší trest, a to väzenie na 5 až 12 rokov.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy