Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Dráma pri Rimavskej Sobote. Miro pichol Ernesta do brucha a hlavy
Zdielať na
Krimi

Dráma pri Rimavskej Sobote. Miro pichol Ernesta do brucha a hlavy

RIMAVSKÁ SOBOTA / Miroslav v obci Stránska (okr. Rimavská Sobota) pichol kamaráta Ernesta niekoľkokrát do brucha a hlavy. Podgurážený muž si to všimol až ráno, keď ho trápili bolesti. Lekári mu zachránili život. Miroslava policajti obvinili z pokusu o vraždu.

Miroslav sa pred súdom obhajoval tým, že kamaráta zavraždiť nechcel. Miro po hádke pichol kamaráta týmto kuchynským nožom do hlavy a brucha.

Na to, čo sa v ten večer stalo si presne nepamätá ani ani z nich. "Poškodil mi dve črevá, do hlavy ma sedemkrát pichol," opisuje Ernest.

Život mu zachránili lekári v rimavskosobotskej nemocnici. Miro skončil vo vyšetrovacej väzbe a obvinili ho z pokusu o vraždu kamaráta. Súdili ho už dvanásťkrát. "Nepriznáva sa ku skutku, nepamätá si jeho priebeh," informoval obhajca Bernard Pekár.

Ernest sa ale na kamaráta nehnevá. "Nehnevám sa, je mi to ľúto," hovorí Ernest.

Hrozba vysokého trestu

Sudca nakoniec pokus o vraždu prekvalifikoval na ťažké ublíženie na zdraví, Miroslava preto nebudú súdiť v Banskej Bystrici, ale v Rimavskej Sobote.

Toto rozhodnutie ešte bude musieť potvrdiť Krajský súd, prokurátor totiž nesúhlasil a podal sťažnosť.

"Podľa vykonaných dôkazov z prípravného konania by mala byť kvalifikácia iná ako obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu," potvrdil Pekár.

Mirovi by za ťažké ublíženie na zdraví hrozilo maximálne desaťročné väzenie, v prípade pokusu o vraždu by vo väzení mohol stráviť až dvojnásobok.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy