Zatiahnuté
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Po skrate auto začalo horieť, bez vodiča narazilo do paneláku
Zdielať na
Krimi

Po skrate auto začalo horieť, bez vodiča narazilo do paneláku

Zdroj: TV JOJ

BRATISLAVA / V bratislavskom Ružinove vyhorelo auto. Jeho majiteľ len nechápavo krútil hlavou. Vozidlo nestálo tam, kde ho zaparkoval.

Bratislavských hasičov privolali k požiaru auta, ktoré sa vznietilo a havarovalo napriek tomu, že v ňom nikto nesedel. "Naskočil motor a išiel krížom, samé od seba," povedal jeden zo svedkov.

Horiace auto bez vodiča prešlo niekoľko metrov, narazilo do ďalšieho auta a potom do steny paneláka. Keď majiteľ zbadal kde skončilo, nechcel veriť vlastným očiam. "Odišlo tam samé," hovorí majiteľ auta.

Neriadené auto našťastie nikoho nezranilo. Odniesli si to iba plechy a fasáda bytovky. Škody zatiaľ presne nevyčíslili. "Zisťovateľ príčin požiaru nezistil cudzie zavinenie. Príčinou bola technická závada na motorovom vozidle," uviedol operačný dôstojník krajských hasičov v Bratislave.

Podľa odborníkov je možné, že skrat na elektroinštalácii spôsobil, že sa auto snažilo samé naštartovať. Takto potom ako pri štartovaní bez stlačenej spojky, odskackalo cez cestu. "Štartér keď dostane skrat, tak odtiahne auto," dodáva majiteľ auta.

Téme sa venoval reportér Pavol Janič:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy