Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Naháňal zlodejku, aby uchránil babku, no v minulosti podľa obžaloby zabíjal
Zdielať na

Naháňal zlodejku, aby uchránil babku, no v minulosti podľa obžaloby zabíjal

BRATISLAVA / Už desať rokov čakajú príbuzní na spravodlivosť v prípade vraždy v bratislavskej Petržalke. Vo februári 2005 tam prišiel po brutálnej bitke o život 26-ročný Michal Horecký. Otec zavraždeného označil roky sa naťahujúci proces za ukážkovú súdnu frašku.

"Chudák, ktorý ukradne nejaký rohlíček, toho vedia hneď zavrieť, beštiálnu vraždu, dokázanú, nevedia?" pýta sa otec Michala Horeckého.

Podľa vyšetrovania hlavný obžalovaný začiatkom roka 2005 na Humenskom nám v Petržalke spolu so svojím otcom udieral poškodeného päsťami, kopal ho a búchal mu hlavu o ľad, následkom čoho Michal zomrel.

Výpovede utajených svedkov

Na dnešnom hlavnom pojednávaní v Ústave na výkon väzby vypovedala ďalšia utajená svedkyňa, ktorá popísala celý priebeh incidentu. "Skočil mu na hrudník, krk, surovo na neho skočil," uviedla svedkyňa.

Tretia utajená svedkyňa videla útok z okna zo vzdialenosti pár metrov. Zhodne označila za hlavného aktéra smrtiaceho vyčíňania Jacjaja mladšieho. "Mne to prišlo, akoby ho už úplne chcel doraziť," opísala svedkyňa.

"Jednoznačne označila osobu obžalovaného, popísala to konanie," uviedol dozorujúci prokurátor Michal Šúrek.

Otec sa k vražde priznal

Otec obžalovaného, ktorý tiež v prípade figuroval, pred pár rokmi zomrel na rakovinu. Po jeho smrti sa ohlásil na polícii svedok, ktorý pred súdom v roku 2009 vypovedal, že sa mu priznal k vražde.

Vina otca

Toto svedectvo hádzalo vinu na mŕtveho otca Lubora, ktorý mal podľa neho blízko k jednej z bratislavských skupín podsvetia a vyviňovalo Martina. traja utajení svedkovia túto konštrukciu vyvracajú a zhodne usvedčujú z útoku Jajcaja maldšieho.

"Bolo to maximálne agresívne a bolo to surové," hovorí jeden zo svedkov. "Je to zmätok, je to zviera," hovorí otec poškodeného.

"Vrah sa pozerá matke zavraždeného do očí, vyškiera sa a spravodlivosť ho nevie dobehnúť ani po 10 a pol roku," tvrdí obhajca poškodeného Miroslav Bogdalik.

Chránil babku

Martin Jajcaj je muž, ktorý nedávno chránil svoju babku a po ulici naháňal zlodejku, ktorá ju okradla priamo v jej byte. Zatiaľ čo on spal vo vedľajšej izbe.

Obžalovaný na súd neprišiel, jeho advokát do rozsudku odmietol čokoľvek komentovať. Rovnaký postoj zaujal v minulosti aj obžalovaný.

Ak nebudú mať zúčastnené strany návrhy na doplnenie dokazovania, 11. januára by mali nasledovať záverečné reči a potom prípadne aj rozsudok.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy