Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Opitý vodič autobusu vrazil do stĺpa, bez elektriny zostalo 5 obcí
Zdielať na

Opitý vodič autobusu vrazil do stĺpa, bez elektriny zostalo 5 obcí

BITAROVÁ / Vo štvrtok večer vypadla elektrina až v piatich obciach pri Žiline. Dôvodom bola dopravná nehoda autobusu, ktorá sa stala v Bitarovej. Karol, ktorý sedel za volantom, nielenže havaroval, ale navyše príde o prácu. V krvi mal alkohol.

Krátko pred šiestou večer narazil prímestský autobus v Bitarovej do stĺpa elektrického vedenia. Bez prúdu tak okamžite zostalo päť okolitých obcí.
Karol bol v autobuse sám. "Vodič mal drobné poranenia na tvári a na rukách," uviedol veliteľ zásahu Ľuboš Bucko.

"Vodičovi autobusu policajti pri dychovej skúške namerali 1,69 promile," dodala žilinská krajská hovorkyňa Jana Baloghová.

Prišiel o prácu

Policajti Karola okamžite zadržali. Prišiel o vodičský preukaz a za jazdu pod vplyvom alkoholu mu hrozí ročné väzenie.

"To, že prišiel o prácu, je teraz ten najmenší problém, ktorý bude mať. Určite sa bude vymáhať škoda," dodala hovorkyňa Slovenskej autobusovej dopravy v Žiline Ivana Strelcová.

Karol skončil krátko po štvrtej hodine v Ovčiarsku, kde vyložil posledných cestujúcich. Namiesto toho, aby išiel domov, zostal v obci. Za volant autobusu si sadol o hodinu a pol neskôr, no opitý.

Bezproblémový zamestnanec

Prekvapení zostali aj Karolovi zamestnávatelia. Pre spoločnosť pracoval viac ako 30 rokov, no nikdy s ním problémy neboli.

"Práve tento vodič dostal ocenenie za 1,5 milióna najazdených kilometrov bez nehody," uviedla Strelcová.

Opitý vodič autobusu havaroval, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy