Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Zlodej úradoval v kúpeľoch, Romane ukradol hotovosť a notebook
Zdielať na

Zlodej úradoval v kúpeľoch, Romane ukradol hotovosť a notebook

LÚČKY / Vytúžený pobyt v kúpeľoch sa pre Romanu z Bratislavy zmenil na jeden veľký problém. Takmer ihneď po príchode jej z apartmánu zmizla hotovosť i notebook. Ťažké srdce má na zlodejov i vedenie hotela, ktoré podľa okradnutej ženy nechce vzniknutú situáciu riešiť. Riaditeľka ale vidí všetko inak.

Zlodejom musel byť hotový akrobat. Do apartmánu na druhom poschodí sa dostal zrejme po bleskozvode. Keď sa Romana vrátila z večere a procedúr, zistila, že jej chýba notebook a hotovosť 250 eur. Lampy v izbe svietili, závesy boli zatiahnuté tak, ako keď odchádzala.

"Páchateľ nemal šancu zistiť, či je niekto vnútri, to znamená, že išiel na istotu a neponáhľal sa, čo desí," konštatuje okradnutá Romana Filkusová.

Vypáčené balkónové dvere

Jedinou stopu, ktorú zlodej v apartmáne zanechal, boli vypáčené balkónové dvere. Krádež Romana okamžite nahlásila na polícii. Podľa jej slov sa vedenie hotela prípadom začalo zaoberať, až keď ich sama na druhý deň vyhľadala.

"Ústretový krok hotela bol v tom, že som mohla zostať o jeden deň dlhšie, no inak mám pocit, že nechcú veľmi riešiť takéto nepríjemné záležitosť," dodáva Romana.

Riaditeľka kúpeľov má ale iný názor.  "Dostali rôzne benefity, až vo výške 126eur," tvrdí riaditeľka Anazstázia Mičková. Robia tiež maximum pre to, aby nepríjemnú situáciu vyriešili.

Dve krádeže

Pre podobné prípady má ich zariadenie uzavretú poistnú zmluvu. Stále ale čakajú na doklad o nadobudnutí notebooku.

Odcudzenú hotovosť ale Romane nenahradia, nakoľko nemala peniaze uložené v bezpečnostnom trezore. "Mne príde absurdné, že ja mám mať hotovosť v trezore, na ktorý ma nikto neupozornil, a ja si mám myslieť, že môj apartmán za 99 eur na noc je úplne nebezpečný a potom tam mám spať?," rozhoršuje sa Romana. 

Polícia v hoteli eviduje od začiatku roka dve podobné krádeže. "Na taký objekt, kde je 500 postelí, nie je veľa dve krádeže, no boli by sme radi, keby nebola žiadna," dodáva riaditeľka. 

Zlodej úradoval v kúpeľoch, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy