Oblačno
21°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Tragikomické video slovenských policajtov. Kolegu viezli v kufri auta
Zdielať na

Tragikomické video slovenských policajtov. Kolegu viezli v kufri auta

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Televízia JOJ má k dispozícii video, na ktorom je vidieť, ako policajti vykonávajú to, za čo iných pokutujú. V kufri auta viezli kolegu. Neštandardné vystupovanie z vozidla v Liptovskom Mikuláši nakrútil pohotový divák.

Prepravovať pasažierov v kufri auta dovolené nie je.  V tomto prípade sa toho ale dopúšťajú samotní policajti.

Na videu je vidieť, že to, čo nasadá do kufra, nie je batožina, ale policajt.

Tragikomickú scénku si všimol divák TV JOJ Juraj. Zostal v šoku, keď zbadal, že policajti si po príchode z kufra nevybrali výstroj, ale ďalšieho kolegu. Preto ostal čakať, čo urobia, keď pôjdu preč.

"Bolo to v utorok, krátko pred obedom. Prišli policajti, boli šiesti v aute, jeden v kufri. Tak sme si počkali, kým prídu z obeda a nasadali opäť do auta," opisuje," Juraj.

Zhrozený viceprezident

"Keď som si pozrel to video, tak k tomu ozaj niet čo dodať a komentár si urobí asi každý sám," vyjadril sa policajný viceprezident Ľubomír Ábel.

Za prekročenie povoleného počtu prepravovaných osôb hrozí motoristom pokuta až do výšky 50 eur. Za tento prešľap budú potrestaní aj policajti - nie pokutou, ale inou formou.

"V súvislosti s touto udalosťou nadriadený začal disciplinárne konanie vo veci porušenia základných povinností policajta voči dvom príslušníkom policajného zboru," informoval žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

"Tí, ktorí porušili zákon aj porušenia viacerých zákonov budú disciplinárnym opatrením riadne potrestaní a v podstate budú niesť ten svoj diel zodpovednosti," vysvetlil Ábel.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy