Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Polícia zverejnila identikit muža, ktorý útočí na ženy výkalmi
Zdielať na

Polícia zverejnila identikit muža, ktorý útočí na ženy výkalmi

BRATISLAVA / Cez víkend v Bratislave opäť vystrájal šialenec, ktorý na svoje ženské obete útočí výkalmi. Podľa sexuologičky a psychiatričky môže ísť o nebezpečného muža, ktorý nevie krotiť svoje sexuálne pudy.

Polícia zverejnila tri podoby muža 25 až 35 ročného muža, ktorý útočí výkalmi na opustené ženy.

vysoký je približne 180 centimetrov, má nakrátko ostrihané vlasy tmavej farby a jemné strnisko.

Zvyčajne nosí športové oblečenie tmavej farby, na hlave šiltovku alebo čiapku. V niektorých prípadoch mal podľa polície aj slnečné okuliare, takzvané pilotky.

Polícia zverejnila tri verzie identikitu páchateľa:

polícia SR

polícia SR

polícia SR

Pozrite si priloženú reportáž:

Naposledy mal fantóm s výkalmi vyčíňať v nedeľu na zastávke na Patrónke. Údajne ho dvaja muži aj prenasledovali, ale chytiť sa im ho nepodarilo. Táto informácia sa šírila prostredníctvom sociálnej siete.

Nie každá obeť sa na políciu obráti. Necelá desiatka prípadov, ktoré im boli nahlásené preverujú.

"Z taktického hľadiska, teda aby boli prijaté opatrenia účinné a nemohlo prísť k ich zmareniu, nemôžeme verejnosť v súčasnosti bližšie informovať," informuje hovorkyňa policajného zboru Tatiana Kurucová.

Falošné správy

Je možné, že sa medzi verejnosťou šíria už aj falošné správy. Sedem prípadov je ale dôkazom, že takýto šialenec sa v Bratislave pohyboval. Podľa sexuologičky ide o deviáciu.

"Jedná sa pravdepodobne o páchateľa, ktorý trpí sexuálnou deviáciou, v zmysle sadizmu, alebo aj kombinovanou deviáciou, aj tá prichádza do úvahy," hovorí sexuologička Dana Šedivá.

Zastávky MHD

Páchateľ mal útočiť väčšinou v okolí zastávok bratislavskej mestskej hromadnej dopravy. Po tom, čo si vytipuje obeť k nej pristúpi a ponatiera ju výkalmi.

"Veľmi ho to vzrušuje a jeho pudenie je pravdepodobne také vysoké, že to nezvláda a dostáva sa do situácie, kedy riskuje a hľadá si obete aj na miestach, ktoré sú veľmi exponované verejnosti a môže ho vzrušovať aj to riziko odhalenia," myslí si Šedivá.

Sexuálna porucha

Na jednej strane je páchateľ, ktorý má zjavne sexuálnu poruchu. Na druhej strane sú ale obete, u ktorých sa psychické problémy v podobe traumy môžu objaviť práve po útoku šialenca. "Jednak je to útok a je to veľmi nepríjemný útok exkrementami, takže je to pochopiteľné," hovorí sexuologička.

Preto aj polícia odporúča každý útok, alebo pokus oň nahlásiť. Ak sa v Bratislave skutočne takýto šialenec pohybuje, zvýši sa aj šanca na jeho chytenie.

Reportáž spracovala redaktorka Denisa Pirníková:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy