Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Smradľavá zásielka od Anonymous. Adresát prezident Gašparovič
Zdielať na

Smradľavá zásielka od Anonymous. Adresát prezident Gašparovič

Kým na bratislavský magistrát chodia v obálkach podozrivé biele prášky, do prezidentského paláca mieri zapáchajúci balíček. Hnutie Anonymous na internete tvrdí, že hlave štátu zaslalo exkrementy.

Vracajú mu späť, čo údajne on dal krajine...

„Náš drahý pán prezident Ivan Gašparovič vykonal pre našu krajinu a ľudí v nej, počas obdobia svojho "prezidentovania" len jediné. A to mu práve teraz, s radosťou vraciame späť...," - hovorí sa v jednom z ďalších krátkych videí, ktoré hnutie Anonymous zavesilo na web.

Tentoraz jeho členovia neútočia len virtuálne, prezidentovi totiž zasielajú skutočný balíček s niečím, čo na prvý pohľad pripomína exkrement. Ako toto posolstvo vzal sám prezident, sa nám zistiť nepodarilo. Jeho hovorca Marek Trubač nám odpísal, že tomu nepripisuje ani mikroskopický význam. V SMS-ke nám napísal: "K nejakým exkrementom od Anonymous sa vyjadrovať nebudem. My tu riešime problémy sociálneho postavenia študentov s ministrami a Vás zaujímajú hov*á od nejakých vygumovaných anonymov."

Strelec poslal Klausovi 250 Kč na čistiareň

Po vlne listov s podozrivými práškami, nábojnicami a výbušninami, ktoré v posledných rokoch nespokojní ľudia adresovali európskym lídrom, je to opäť niečo iné. Zasielateľom navyše zrejme nehrozí ani trestné stíhanie.

Svojskú zásielku bez zápachu dostal aj Václav Klaus. Muž, ktorý naňho vystrelil plastové guličky, mu poslal 250 korún, ako náklady za čistiareň. Za výtržníctvo mu hrozí 2-ročné väzenie. Hovorí strelec Pavel Vondrouš: "Prekvapilo ma, aký trest to je. Očakával som, že asi skončím - možno aj z nejakých politických dôvodov - na dlhý čas vo väzení."

Sakrozy mal woodoo figúrky, Obama visel

Politické špičky v zahraničí však už zažili aj otvorenejšie útoky, ako listové zásielky. Vo Francúzsku predávali woodoo figúrky exprezidenta Nicolasa Sarkozyho. Pred americkými voľbami v roku 2008 zase viseli zo strmov obesené figuríny Baraka Obamu a republikánky Sary Palinovej.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Anonymous_Gašparovič_koláž

youtube.com

Zdielať na

Súvisiace články