Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Turisti našli pod Barancom telo muža, bol nezvestný od augusta
Zdielať na
Krimi

Turisti našli pod Barancom telo muža, bol nezvestný od augusta

ZÁPADNÉ TATRY / Mužské telesné ostatky našli turisti pod Barancom v Západných Tatrách. Dopoludnia ich zniesli do doliny. Podľa predbežnej obhliadky tela, zabil 78-ročného dôchodcu približne 50-metrový pád v skalnatom teréne. Nezvestný bol od augusta.

Telesné ostatky našli turisti v piatok podvečer. Schádzali z Baranca, hneď to oznámili horským záchranárom.

Našli ho rýchlo

"Mimo značkový chodník našli pozostatky tela. Nemalo zmysel, aby sme tam išli včera, lebo to bolo okolo piatej hodiny večer," uviedol Dušan Trizna z Horskej záchrannej služby Žiarska dolina.

Ráno do terénu vyrazilo desať záchranárov. Podľa výpovede turistov našli nebohého muža pomerne rýchlo. Telo pomocou nosidiel šmyk transportovali do Žiarskej doliny.

Nezvestný od augusta

Podľa dokladov, ktoré mal muž pri sebe, išlo o 78-ročného Jána z okresu Zvolen. Ešte v auguste odišiel z miesta svojho bydliska a odvtedy o ňom jeho rodina nemala žiadne správy. "Obhliadajúca lekárka predbežne vylúčila cudzie zavinenie, bola nariadená pitva," uviedla hovorkyňa žilinských krajských policajtov Jana Baloghová.

Podľa záchranára muž s najväčšou pravdepodobnosťou padol cez skalný prah. "Bolo to v Žiarskej doline v oblasti Baraneckého kotla," dodal Trizna.

Pozrite si priloženú reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy