Skoro jasno
23°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Nemecká polícia zatkla sedem Slovákov pre falošný obraz
Zdielať na

Nemecká polícia zatkla sedem Slovákov pre falošný obraz

BRATISLAVA/ŽILINA / Slovenská polícia potvrdila zadržanie siedmich Slovákov v Nemecku. V Mníchove podľa zdroja TV JOJ chceli speňažiť falzifikát obrazu od Vincenta van Gogha. Ak by im obchod vyšiel, zbohatli by o milióny.

Zdroj TV JOJ uviedol, že skupina mladých ľudí zo Žiliny a okolia odišla do Mníchova, kde chceli falzifikát obrazu predať. Doložili k nemu aj sfalšovaný certifikát pravosti.

"Údajne niekde kúpili falšovaný obraz alebo kópiu van Gogha, ktorú mali ponúknuť na burze v Nemecku za 10 miliónov eur," uviedol zdroj TV JOJ.

Zadržali sedem Slovákov

Slovenská polícia oficiálne potvrdila, že v nemeckom aukčnom dome ich nemeckí kolegovia zadržali sedem Slovákov. "Cestou národnej ústredne Interpol sme obdržali informáciu o zadržaní siedmich Slovákov v Mníchove, ktorí sa mali pokúsiť predložiť pravdepodobne kópiu diela Vincenta Van Gogha," uviedol policajný hovorca Michal Slivka.

Medzi nimi je podľa našich informácií aj syn majiteľky starožitníctva v centre Žiliny. Policajti dvoch zadržaných prepustili - vodiča a prekladateľku, študentku žilinského gymnázia. "O maľbe nemali žiadne vedomosti," dodal Slivka.  

Polícia podrobnejšie informácie neposkytla, vyšetrovanie vede nemecká kriminálka. "S nemeckými kolegami sme v kontakte, ide o štandardnú komunikáciu. Vyžiadali si informácie, ktoré sú dôležité pre trestné konanie," potvrdil policajný hovorca.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy