Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Žilinčania sa pokúsili v Nemecku o podvod s obrazom, skončili vo väzbe
Zdielať na

Žilinčania sa pokúsili v Nemecku o podvod s obrazom, skončili vo väzbe

ŽILINA/BRATISLAVA/MNÍCHOV / O megapodvod sa v nemeckom Mníchove pokúsili mladíci zo žilinského kraja. Za 10 miliónov eur chceli predať falošný obraz Vincenta van Gogha. Podľa informácií TV JOJ mal byť kupcom policajný agent. Slováci skončili v nemeckom väzení.

Skupinu mladíkov zadržala nemecká polícia. Podľa informácií TV JOJ sa pokúsili predať falzifikát vzácneho obrazu.

Za desať miliónov

Dielo holandského maliara Vincenta van Gogha chceli podľa zdroja TV JOJ predať za 10 miliónov eur. Oni podľa dostupných informácií zaplatili za neoriginálny obraz z 19. storočia 100 tisíc eur.

Ceny diel Vincenta van Gogha sa pohybujú v miliónoch eur. "Viem, že mali len kópiu. Toto ponúkali na internete a pri samotnom preberaní ich zadržala polícia," tvrdí zdroj TV JOJ.

Podľa informácií TV JOJ mama jedného zo zadržaných mladíkov vlastní v centre Žiliny starožitníctvo. Jej syn Filip minulý týždeň vycestoval s kamarátmi do Nemecka. "Keď ich niečo takéto napadlo, tak asi už budú mať skúsenosti s takýmito vecami," uviedol zdroj TV JOJ.

Študentku pustili

So skupinkou Slovákov do Nemecka minulý týždeň vycestovala aj žiačka žilinského gymnázia. Mladú študentku podľa informácií TV JOJ nemecká polícia prepustila, pretože v celom prípade vystupovala ako prekladateľka.

Nemecká polícia so slovenskou komunikuje prostredníctvom Interpolu. Nemci sa podľa reportérky Andrey Lukoničovej zaujímali o kriminálnu minulosť zadržaných Slovákov. Ministerstvo zahraničných vecí doteraz nepotvrdilo, či sú slovenskí občania v Nemecku zadržaní a prečo.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy