Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Po Slovensku chodí partia falošných majstrov, montujú odkvapy za tisíce eur
Zdielať na
Krimi

Po Slovensku chodí partia falošných majstrov, montujú odkvapy za tisíce eur

KREMNICA / Zrejme po celom Slovensku sa pohybuje partia falošných majstrov, ktorí oslovujú najmä starších osamelo žijúcich ľudí. Prídu s tým, či nepotrebujú na dome vymeniť strešné odkvapy, no keď majitelia súhlasia, výsledná suma je závratná. Neštítia si vziať aj zlato zo zubov. O tisícky eur takto prišla aj dôchodkyňa z Lúčok pri Kremnici.

"Zuby som mala vonku , ešte aj tie zuby zlaté mi zobrali," opisuje podvedená Mária. Traja chlapi prišli na tmavomodrej dodávke, dvaja hovorili maďarsky, tretí lámanou češtinou. Starší dom dôchodcov si zrejme vytipovali.

Majstri vymenili odkvapy na dome za dve tri hodiny, nakoniec si vypýtali 4 000 eur. Približne 30 metrov odkvapov osadili do starých pôvodných hákov. Ich hodnotu aj s robotou odhadli na necelých 300 eur. Sedemdesiatosemročnú ženu však vystrašili tak, že im dala celé úspory.

Rodinné šperky

"Tak do mňa hučali, že som im 2 700 eur dala," tvrdí Mária. Tisícky eur sa im však málili a po dome hľadali zlato. Rodinné šperky našťastie nenašli. Dôchodkyni chceli dokonca z krku strhnúť zlatú retiazku, tú si našťastie ubránila.

"Vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom začal trestné stíhanie vo veci zločinu úžery," informuje hovorkyňa policajného zboru Mária Faltániová.

Oznámenie úžery

Partia pochybných majstrov sa zrejme pohybuje po celom Slovensku a takýmto spôsobom láka od dôchodcov peniaze. Polícia prosí ďalších podvedených, aby sa nehanbili a takúto úžeru oznámili.

"Keďže sa skutku dopustili na chránenej osobe, za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov," dodáva Faltániová.

Na mieste bola redaktorka Katarína Juríčková:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy