Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Martinčanka (44) chcela ukradnúť dieťa, matku odstrčila od kočíka
Zdielať na

Martinčanka (44) chcela ukradnúť dieťa, matku odstrčila od kočíka

MARTIN / Martinskí policajti dvakrát zasahovali proti psychicky chorej 44-ročnej žene. Dvakrát sa pokúsila ukradnúť matkám ich bábätká. Vysokoškolsky vzdelaná bezdetná žena v oboch prípadoch použila hrubé násilie a mamám vytrhla kočík z rúk.

Žena sa v priebehu niekoľkých dní pokúsila dvakrát ukradnúť deti. Oba prípady sa odohrali na martinskom sídlisku Podháj.

Odsotila matku

Keď žena zbadala 33-ročnú mamičku, ako sa prechádza s kočíkom, začala byť agresívna. Bábätko chcela za každú cenu. "Odsotila mamičku nabok a z rúk jej vytrhla kočík, s ktorým chcela ujsť," uviedol hovorkyňa žilinskej krajskej polície Jana Baloghová.

Krátko po incidente útočníčku zadržali privolaní policajti. Vzápätí zistili, že to nebol jej prvý pokus o únos dieťaťa. "Martinská polícia zistili, že päť dní predtým sa obvinená žena pokúsila vytrhnúť kočík inej matke," dodala Baloghová.

Vtedy sa kočík takmer prevrátil. "Osoby, ktoré sú psychotické nevnímajú realitu. Napriek tomu materinské pudy a potreba mať dieťa je tam veľmi silná," uviedol psychológ Štefan Skokan.

Problémová suseda

Susedia uviedli, že so Slávkou majú viacero zlých skúseností. "Ak ste sa na ňu usmiali, bolo zle. Ak ste sa neusmiali, prišla a vynadala vám. Oplzlo a hnusne," uviedla suseda.

"Ona mi rozkopala dvere, mám ich prasknuté," opísala ďalšia suseda.

Martinčanka pracovala v múzeu aj na mestskom úrade. "Počul som, že prišla o bábätko aj muž ju opustil," hovorí sused.

Skončila na psychiatrii

Martinčanku vyšetrovateľ obvinil a zároveň navrhol jej vzatie do väzby. Sudca uznal, že nemôže byť na slobode. Vzhľadom na jej zdravotný stav skončila na psychiatrii. Hrozí jej strata slobody až na desať rokov.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy