Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bitkári čoraz viac útočia na policajtov. Útočníci kopú, kričia, ubližujú
Zdielať na

Bitkári čoraz viac útočia na policajtov. Útočníci kopú, kričia, ubližujú

TRENČÍN / V Trenčianskom kraji registrujú za posledný týždeň zvýšený počet fyzických útokov na policajné hliadky. Jeden z bitkárov zaútočil v centre mesta na mestského policajta. Skončil v putách a čelí obvineniu na verejného činiteľa.

Pri jednej z mnohých bitiek v Trenčíne upokojovali asi 15 rozzúrených ľudí policajti. Práve oni sa častokrát stávajú terčom útokov.

Tri útoky za týždeň

V priebehu jedného týždňa zaútočili bitkári na policajtov v Trenčianskom kraji hneď trikrát.

V prvom prípade hľadali policajti v Považskej Bystrici agresívneho mladíka. Ten napádal príbuzných. Pred príchodom polície ale z bytu ušiel.

"Videli ho po chodníku kráčať v trenírkach a tričku. Keď zbadal policajné auto, rozbehol sa proti autu, zdvihol obe ruky nad hlavu, udrel po prednej kapote a začal kričať ´poďte von, zabijem vás´," hovorí trenčianska krajská hovorkyňa Elena Antalová.

Päsťou do tváre

Policajti vystúpili a snažili sa mladíka upokojiť. "Tomáš päsťou udrel smerom do tváre policajta, ktorý jeho úder rukami vykryl. Muž spadol na zem," dodáva Antalová.

Mužovi zákona poranil ľavú ruku a pomliaždil palec.

Útoky na mestských policajtov

Rozzúrení bitkári neútočia len na štátnych, ale i mestských policajtov. "Naša hliadka počas pešej služby zaregistrovala bitku dvoch ľudí. Snažila sa to eliminovať a počas toho došlo k útoku na nášho príslušníka," hovorí náčelník mestskej polície v Trenčíne Ivan Liptai.

"Útočník muža udieral zovretými päsťami do rôznych oblastí tela," dodáva Antalová.

Útok na policajtku

Mestskí policajti sa snažili útočníka zastaviť, no ten začal byť agresívny aj na nich. "Bitkár jedného z nich kopol pod koleno ľavej nohy a chcel päsťou trafiť do tváre," ozrejmuje Antalová.

Terčom útoku sa stala aj policajtka, ktorá chytila v Trenčína zlodeja. "Muž sa na ňu otočil, udrel ju päsťou do tváre a takisto ju kopol," potvrdila Antalová.

Útoky na policajtov sa množia, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy