Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Roman, ktorý v Šali brutálne napadol policajta, skončil na súde
Zdielať na
Krimi

Roman, ktorý v Šali brutálne napadol policajta, skončil na súde

GALANTA / Okresný súd v Galante v utorok rozhodoval o vzatí do väzby útočníka zo Šale, ktorý cez víkend napadol policajta ranami päsťou do tváre. Do kríkov protom odhodil injekčné striekačky. V súčasnosti ho súdia za to, že podľa obžaloby pred dvoma rokmi zmrzačil iného muža.

Tridsaťdvaročného Romana zo Šale policajná eskorta doviedla na okresný súd. Cez víkend napadol policajta, za čo prokurátor podal návrh na jeho väzobné stíhanie. Už pred dvomi rokmi podľa obžaloby zmrzačil iného muža. Doteraz ho stíhali na slobode.

O návrhu na vzatie obvineného do väzby na neverejnom zasadnutí rozhodoval sudca. Rozhodnutie padlo približne po hodine.

"Okresný súd vzal obvineného do takzvanej preventívnej väzby," informovala hovorkyňa krajského súdu v Trnave Jana Kondakorová.

Roman na policajta zaútočil potom, ako išiel na bicykli a zastavila ho hliadka. Keď si od neho policajti vypýtali doklady, začal sa správať agresívne.

Stihol zahodiť aj striekačky, ktoré následne policajti našli. V návale zlosti muž, ktorý sa venuje bojovým umeniam, jedného z policajtov udrel dvakrát päsťou do tváre.

Druhá obeť

Jediný tvrdý úder bojovníka pred dvoma rokmi takmer zabil dobrovoľného hasiča. Daniel po rane do spánku skončil v kóme. Dnes sa opäť učí chodiť a rozprávať.

Ani teraz ale nie je jasné, čí muž skončí vo väzbe. Voči rozhodnutiu totiž podal sťažnosť a rozhodovať preto bude ešte krajský súd.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy