Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Riaditeľku odviedli zo školy policajti, obvinili ju z vydierania učiteľov
Zdielať na
Krimi

Riaditeľku odviedli zo školy policajti, obvinili ju z vydierania učiteľov

PREŠOV / Prešovskí policajti zadržali riaditeľku základnej školy. Odviedli ju na policajné oddelenie a obvinili zo zločinu vydierania. Učitelia, ktorým šéfovala, ju obviňujú, že jej museli pod hrozbou prepustenia vyplácať časť svojich odmien. Podľa polície si tak za posledné roky prilepšila o tisícky eur.

Prešovskú základnú školu obsadili policajti. Z budovy vyviedli riaditeľku.

"Prešovský vyšetrovateľ obvinil 59-ročnú riaditeľku zo zločinu vydierania," uviedol prešovský krajský hovorca Daniel Džobanik.

Časť platov učiteliek

Kriminalisti ešte pred začiatkom vyučovania prehľadali kanceláriu riaditeľky a krátko na to s nimi išla na policajné oddelenie. Podľa policajných informácií riaditeľka nútila učiteľov, aby jej odvádzali časť zo svojich platov.

"Dostali vyplatené nejaké peniaze a časť z nich museli vyplatiť riaditeľke," hovorí okresná predsedníčka školských odborov Darina Nagyová.

"Tohto konania sa riaditeľka mala dopustiť od júna 2012 do marca 2015. Celková škoda pre učiteľky bola vyčíslená na 7 800 eur," tvrdí Džobanik.

Päťdesiat eur

Mesačne jej platili približne 50 eur na hlavu. Peniaze je vyplácali učiteľky v hotovosti, občas aj prevodom na účet.

Pochybenia zo strany riaditeľky zistil aj inšpektorát práce. Ten dostal za posledné dva roky viacero podnetov a na pôde školy odhalil dokonca šikanu. O tom, či riaditeľka vo funkcii zostane, bude rozhodovať školská rada.

"Mesto iniciovalo zvolanie rady školy a až na základe toho môžu byť prijaté ďalšie kroky," uviedla hovorkyňa Mestského úradu v Prešove Veronika Kmetóny Gazdová.

Roky za mrežami

"Riaditeľke hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov," uzavrel Džobanik.

Učiteľky obvinili riaditeľku z vydierania, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy