Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Mladík zrazil na priechode muža, zraneniam pri prevoze podľahol
Zdielať na

Mladík zrazil na priechode muža, zraneniam pri prevoze podľahol

HUMENNÉ / Utorkové ráno sa stalo osudným pre 59-ročného Jána z Humenného. Podľa svedkov ho priamo z priechodu pre chodcov zmietlo osobné auto. Mužovi prišli na pomoc aj leteckí záchranári. Jeho stav však bol natoľko vážny, že domov sraneniam v nemocnici podľahol.

K zrážke došlo krátko pred ôsmou ráno. Za volantom auta sedel mladý muž. Jeho otec povedal, že sa k ničomu vyjadrovať nebudú. Policajti alkohol u 21-ročného vodiča dychovou skúškou vylúčili.

"Z doposiaľ zistených skutočností môžeme povedať, že chodec sa v čase nehody nachádzal na priechode pre chodcov," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová.

Po náraze bosý

Náraz bol taký intenzívny, že 59-ročný Ján po zrážke skončil bosý. "Príčina dopravnej nehody, jej okolnosti, ako aj miera zavinenia jednotlivými účastníkmi, budú predmetom ďalšieho vyšetrovania," dodáva Migaľová.

Okoloidúci si dôvod zrážky nevedeli vysvetliť. Zraneného muža na mieste ošetrili záchranári a previezli do nemocnice v Humennom. Jeho stav bol kritický. Museli ho napojiť na umelú pľúcnu ventiláciu.

Zraneniam podľahol

"Pacient bol po nehode v bezvedomí. Utrpel ťažké poranenia hrudníka a dolných končatín," povedala hovorkyňa záchranárov Alena Lacyková Krčová.

Jána chceli previezť vrtuľníkom na vyššie pracovisko. Letecká záchranári aj do Humenného prišli, no muž medzitým zraneniam podľahol.

Na mieste bola redaktorka Jana Veľasová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy