Polojasno
20°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Vodička vrazila do davu ľudí. Štyroch zabila, vrátane dieťaťa
Zdielať na

Vodička vrazila do davu ľudí. Štyroch zabila, vrátane dieťaťa

OKLAHOMA / Počas pochodu fanúšikov športového klubu vrazila vodička pod vplyvom alkoholu do davu ľudí a štyroch zabila. Medzi obeťami je aj dvojročný chlapec. Ďalších viac ako 40 osôb utrpelo zranenia, niektorí sú v kritickom stave.

Za volantom sedela 25 ročná Adacia Chambers. Tá s autom najprv prešla cez zaparkovanú motorku jedného z policajtov, ktorý dozeral na bezpečnosť účastníkov sprievodu.

Následne jej auto vletelo medzi divákov, kde zabilo troch dospelých ľudí. Štvrtou obeťou sa stal malý chlapec, ktorý neskôr podľahol ťažkým zraneniam v nemocnici.

"Všetci mali dobrú náladu. V tom som si všimla, že niečo sa k nám blíži. Začala som utekať. Auto do mňa narazilo, keď zastavovalo. Ja som peletela cez nejaké kočíky," opísala svedkyňa nešťastia Kailey Carter.

V putách

V momente nárazu stálo na rohu križovatky asi 100 zvedavcov. Auto, ktoré vrazilo do davu ľudí, išlo rýchlosťou 80 kilometrov za hodinu. Vodičku na mieste zatkli. Podľa polície jazdila pod vplyvom alkoholu.

"Vyšetrujeme to ako akýkoľvek prípad zabitia. Zrejme bude trvať niekoľko dní, kým získame ďalšie informácie alebo zistíme príčinu nehody," informoval vyšetrovateľ Kyle Gibbs.

Minúta ticha

Ľudia, ktorí sa stali obeťami nešťastia, boli fanúšikovia futbalového klubu. Ich sprievod mieril na štadión, kde mal miestny klub odohrať domáci zápas. Vedenie klubu zvažovalo odloženie zápasu, ale nakoniec ho odohrali. Pred začiatkom stretnutia si ľudia v hľadisku uctili pamiatku obetí minútou ticha.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy