Jasno
21°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Jeden z najhľadanejších Slovákov, boss sýkorovcov, je v rukách polície
Zdielať na

Jeden z najhľadanejších Slovákov, boss sýkorovcov, je v rukách polície

PRAHA/BRATISLAVA / Jedného z najhľadanejších Slovákov, bossa mafiánskej skupiny sýkorovcov, zadržala v piatok na základe niekoľkých európskych zatykačov česká polícia. Podľa najaktuálnejších informácií už sudca rozhodol aj o vydávacej väzbe.

Martin Bihári prezývaný Rus bol šéfom seneckej vetvy sýkorovcov. Najvyšší súd ho v roku 2013 právoplatne odsúdil na 21 rokov väzenia.

Pred trestom za vydieračský únos, hrubý nátlak, podpaľačstvo a iné závažné činy sa ukrýval celých päť rokov. Okrem toho je Bihári obvinený aj zo štyroch mafiánskych vrážd.

Vydávacia väzba

V piatok ho česká polícia na základe európskeho zatykača zadržala neďaleko Znojma.

"Môžem potvrdiť, že v piatok česká polícia zadržala na základe európskeho zatýkacieho rozkazu vydaného na Slovensku hľadaného Slováka," uviedla hovorkyňa polície juhomoravského kraja Petra Ledabylová.

V Brne už rozhodol krajský súd o Biháriho väzbe, ktorú prekvalifikoval na vydávaciu. Podľa informácii televízie JOJ sa hľadaný boss nachádza vo väznici v Brne-Bohuniciach. 

Momentálne je na slovenskej strane, či do Brna doručí všetky potrebné dokumenty. Naše orgány majú na to presne 40 dní. Ak tak neurobia, musia Biháriho prepustiť na slobodu.

Martin Bihári je už v rukách polície, pozrite si reportáž:

Na Špecializovanom trestnom súde mal v pondelok pokračovať proces so sýkorovcami. Prokuratúra ich viní zo šiestich vrážd. Obžalovaný Róbert L. prezývaný Kýbel je ešte stále na úteku.

Róbert L. alias Kýbel je stále na úteku, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy