Jasno
17°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Dlhoočakávaný proces so sýkorovcami. Jeden obžalovaný sa priznal
Zdielať na
Krimi

Dlhoočakávaný proces so sýkorovcami. Jeden obžalovaný sa priznal

BANSKÁ BYSTRICA / V Banskej Bystrici sa v utorok začal dlhoočakávaný proces so siedmymi údajnými mafiánmi. Prokurátor ich žaluje za vraždy z deväťdesiatych rokov. Hlavný aktér Róbert Lališ prezývaný Kýbel je však stále na úteku. Do Banskej Bystrice mali priviezť aj Jozefa Roháča, ktorého momentálne súdia v Maďarsku. Nakoniec si však na lavicu obžalovaných nesadol, dal totiž súhlas na konanie v neprítomnosti.

Proces s údajnými sýkorovcami sa v utorok ráno začal v centre Banskej Bystrice. Príchod štyroch mužov v putách sprevádzali mimoriadne bezpečnostné opatrenia.

Marek Trajter prišiel na súd v obleku a s tromi advokátmi. Na lavicu obžalovaných sa posadil Ivan Cupper alias Vincko, Martin Kováč a Alojz Kromka alias Lojzo Čistič. Na všetkých neustále dohliadalo viac ako dvanásť ozbrojených členov justičnej stráže.

Mafiánske popravy

Prokurátor ich viní zo šiestich popráv z konca deväťdesiatych rokov. Podľa obžaloby, vraždy bratov Diničovcov, či podnikateľa Romana Deáka naplánoval práve Lališ. Ten je dodnes na úteku.

Do Banskej Bystrice však prišli rodičia zavraždeného Deáka. Jeho mama žiada od vrahov odškodné stotisíc eur. Ani po pätnástich rokoch nemôže zabudnúť, o tom čo stále prežívajú, hovorila s trasúcim sa hlasom.

Jeho smrť desať miliónov vtedajších korún. Obžalovaný Kováč sa nečakane priznal, povedal, že sa cíti byť vinný. Vrahov mal priviezť na miesto popravy. Trajter však objednávku vraždy rázne poprel.

Proces s Borbélym

Zatiaľ, čo proces v Banskej Bystrici je iba na začiatku, v hlavnom meste sa už očakáva rozsudok v kauze, kde figurujú ďalší údajní členovia zločineckého gangu sýkorovcov. Dokazovanie pred senátom Okresného súdu Bratislava III dospelo ku koncu, vyskytla sa však nečakaná prekážka - zdravotné problémy jedného z prísediacich.

Obžalobe z hrubého nátlaku čelí okrem štvorice mužov aj kontroverzný podnikateľ František Borbély, ktorého polícia označuje za jedného z popredných postáv sýkorovského gangu. Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy