Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Údajného mafiánskeho bossa Borbélyho vzali do väzby
Zdielať na

Údajného mafiánskeho bossa Borbélyho vzali do väzby

BANSKÁ BYSTRICA / Sudca Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici v sobotu vyhovel prokurátorovi a uvalil väzbu na údajného mafiána Františka Borbélyho a ďalších dvoch obvinených. Štvrtého obvineného Milana L., ktorý sa k trestnej činnosti čiastočne priznal, sudca prepustil zo zadržania. Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, prokurátor i obvinení podali voči nemu sťažnosť. V prípade štvorice údajne ide o ďalšiu časť zo skupiny bratislavského podsvetia nazývanej sýkorovci.

Policajní kukláči v sobotu údajného mafiánskeho bossa Borbélyho a ďalších troch obvinených predviedli na pracovisko Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici krátko pred 14:00.

František Borbély si po celý čas zakrýval tvár červenou bundou. Pozrite si reportáž:

Je označovaný za jedného z posledných bossov zo starej gardy bratislavského podsvetia, jedného z členov gangu sýkorovcov. Zadržali ho pred tromi dňami v uliciach Bratislavy, kukláči ho spacifikovali skôr ako stihol klásť odpor.

Ako jediný spomedzi sýkorovcov bol doteraz na slobode. Prokuratúra ho viní za drogovú trestnú činnosť. Po približne dvoch hodinách z budovy súdu odišli obhajcovia všetkých štyroch obvinených mužov.

Borbély okrem toho čelí obžalobe v kauze výpalné. Cez bezpečnostnú službu mal vyberať peniaze za takzvanú ochranu istých bratislavských podnikov. Tento prípad však právoplatným rozsudkom doteraz uzavretý nebol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy