Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zlodeji ukradli trezor v Rakúsku, otvoriť ho chceli v Bratislave
Zdielať na

Zlodeji ukradli trezor v Rakúsku, otvoriť ho chceli v Bratislave

BRATISLAVA/VIEDEŇ / Trezor, kovovú skrinku, zbraň i náboje našli pred mesiacom policajti na poli v Bratislave po tom, čo vyrušili zlodejov. Tí kradli v susednom Rakúsku. Na pole do Bratislavy prišli zrejme preto, aby sa do trezora nerušene dostali. Plán im ale nevyšiel.

Zlodeji zaparkovali auto priamo na poli v odľahlej časti Bratislavy. V noci je tu zväčša pokoj a nikto ich nemal rušiť. Muži ale nepočítali s tým, že práve tade budú v noci prechádzať policajti, aby vyvenčili služobné psy.

Keď si muži zákona všimli podozrivo odstavené auto, rozhodli sa posádku skontrolovať. Podozriví sa ale dali okamžite na útek a stratili sa v tme.

Trezor a kovová skrinka

Miesto policajti okamžite opáskovali a privolali si i posily. Kriminalisti celú noc zaisťovali dôkazy a dokumentovali stopy. Na mieste sa našiel otvorený trezor a kovová uzamykateľná skrinka. Do tej sa zlodeji pred vyrušením stihli dostať.

"Obsah pozostával z krátkej guľovej zbrane, zásobníka, 100 kusov nábojov rôzneho kalibru a 15 kusov prázdnych nábojníc," uviedla bratislavská krajská hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Pohodené náradie

Vedľa trezoru bolo pohodené náradie, ktorým sa muži dostali do trezoru  skrinky. Policajti už vďaka spolupráci s kolegami v zahraničí vedia, odkiaľ nájdené veci pochádzajú.

"Ide o veci, ktoré pochádzajú zo spáchanej trestnej činnosti na území hlavného mesta Rakúska," ozrejmila Kurucová.

Vyrušení policajtmi

Muži pravdepodobne prešli z Viedne na Slovensko, aby si mohli v pokoji lup prebrať. Nepočítali ale s tým, že ich náhodne prechádzajúci policajti vyrušia.

"V uvedenej veci už vyšetrovateľ vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami," povedala Kurucová.

Mužov sa zatiaľ policajtom vypátrať nepodarilo. Zatiaľ nie je jasné, či išlo o Slovákov alebo cudzincov. Po dolapení im ale hrozí niekoľkoročný pobyt za mrežami.

Zlodeji kradli v Rakúsku, na Slovensku chceli len zistiť obsah lupu, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy