Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Hromadná bitka v krčme na východe. Lietali päste, dosky aj poháre
Zdielať na

Hromadná bitka v krčme na východe. Lietali päste, dosky aj poháre

SNINA / Na východe Slovenska to v noci zo stredy na štvrtok vyzeralo tak, akoby sa tam nakrúcal westernový film. Na zákazníkov v krčme totiž zaútočili štyria muži s drevenými doskami a klátikmi. Svedkovia hovoria, že po miestnosti lietali aj pollitrové poháre. Podľa polície ich rozbili viac ako 30. Jedného z mužov zasiahol do tváre popolník. Zasahovať muselo niekoľko hliadok policajtov.

Bitka sa odohrala v obci Dlhé nad Cirochou v okrese Snina okolo polnoci. "Začali hádzať poháre a všetko rozbíjať, aj gádžovia. Neviem nič, lebo my sme tu celá armáda a jeden druhého nenávidíme," povedali starí rodičia obvinených bratov, ktorý mali podľa polície zobrať do rúk drevené dosky a nimi mali útočiť na zákazníkov.

"Muži si so sebou doniesli drevené latky a klátiky a s nimi napadli štyroch mladých mužov," uviedol hovorca Krajskej polície v Prešove Daniel Džobanik.

Útok popolníkom

"Bieli chlapci im začali vulgárne nadávať a jedného z chalpcov udreli popolníkom do nosa. Hneď začal krvácať a v tom začala hromadná bitka," opísala incident suseda. Hlavnými aktérmi mali byť  bratia z obce Ondavské Matiašovce. Traja bratia boli na návšteve v dome u svojich starých rodičov.

Počas grilovačky odišli do krčmy dokúpiť alkohol. Každý z mužov, ktorí mali s bitkou niečo spoločné má ale vlastnú verziu, ako k nej došlo. Rómovia tvrdia, že ich napadol jeden zo zákazníkov. Polícia však vzniesla obvinenie práve im.

Štyria obvinení

Polícia v tomto prípade zatiaľ obvinila 4 mužov, všetci sú stíhaní na slobode. "Napadnutým mužom nespôsobili zranenie, ktoré by si vyžiadali lekárske ošetrenie, avšak došlo k rozbitiu asi 30 kusov pollitrových pohárov," upresnil policajný hovorca Daniel Džobanik.

Krčma je v obci obľúbená. Miestni hovoria, že ju navštevujú slušní ľudia a niečo také sa tu vraj ešte nestalo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy