Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Konflikt v autobuse pri Šali. Tibor (28) zaútočil na autobusára
Zdielať na

Konflikt v autobuse pri Šali. Tibor (28) zaútočil na autobusára

ŠAĽA / Dvadsaťosemročný muž z Diakoviec (okr. Šaľa) sa chcel odviezť v autobuse bez lístka. Keď ho na to vodič upozornil, muž ho päsťou udrel do tváre. Cestujúci zavolali políciu. Sudca útočníka ihneď odsúdil na nepodmienečný trest.

Útočník Tibor je pre políciu známa miestna firma. Nastúpil v Diakovciach na autobus, nad tým, aby si kúpil lístok, ani neuvažoval.

"Hovorím mu, kamarát, lístok by si si mal kúpiť a on že, čo ty chceš odo mňa, tak mi jednu vypálil do oka. Ja som to vôbec nevnímal, akurát že mi odleteli okuliare, to že mi krv tečie som si všimol, až potom, keď sme zastali," opisuje napadnutý autobusár.

Tibor po tom, ako udrel šoféra, išiel do zadnej časti preplneného autobusu, v ktorom sa viezli ženy aj malé deti.

Tam opäť začal na ľudí agresívne útočiť. To už jeden z cestujúcich nabral odvahu a volal policajtov.

"Strhla sa tam mela, tak som zastavil, aby ľudia mohli vystúpiť, nech sa nikomu nič nestane," hovorí autobusár.

Známa firma

"Dvadsaťosemročný muž bol obvinený z prečinu výtržníctva, v prípade preukázania viny mu hrozí trest na 3 roky," informovala nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Polícia už má s Tiborom svoje skúsenosti. "Vieme o menovanom, že sa jedná o neprispôsobivého občana našej obce, títo ľudia sú problematickí stále, vyvolávajú výtržnosti" potvrdil náčelník obecnej polície v Diakovciach Juraj Varga.

Strážca poriadku

Aj keď to teraz znie neuveriteľne, obvinený Tibor ešte za bývalého vedenia, fungoval v dedine ako strážca poriadku.

Sudca v Galante mu už stihol vymerať za výtržníctvo nepodmienečný šesťmesačný trest. Na miesto vo väzení čaká na slobode.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy