Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tragédia počas skúšobnej jazdy, majiteľ (†40) auta neprežil
Zdielať na

Tragédia počas skúšobnej jazdy, majiteľ (†40) auta neprežil

VYŠNÁ SLANÁ / Skúšobná jazda spojená s predajom auta sa pred obcou Vyšná Slaná v okrese Rožňava skončila tragicky. Za volantom sedel 37-ročný záujemca o vozidlo. Zrazu ale zišiel z cesty a auto s trojčlennou posádkou skončilo na streche.

"Ja som brzdil, ale už sa nedalo. Nieslo ma to. Predo mnou išlo auto, ja som odbočil a odnieslo ma to. Už som nevedel brzdiť," tvrdí muž, ktorý auto šoféroval. Pôvodne ho chcel kúpiť. Skúšobná jazda sa ale zmenila na tragickú.

"Na priamom vodorovnom úseku cesty prešiel do protismeru. Následne dostal šmyk, ktorý nezvládol. Narazil do svahu a vzápätí do stromov," uviedol košický krajský hovorca Alexander Szabó.

Na streche

Auto ostalo po náraz prevrátené na streche. Vodič ale tvrdí, že išiel predpisovo. "Nešiel som rýchlejšie, možno osemdesiat," hovorí vodič.

Vodič a spolujazdec sediaci na zadnom sedadle po nehode z auta vystúpili. Majiteľa, ktorý vozidlo predával, dostali von až policajti. Následne ho odovzdali do rúk záchranárov.

TV JOJ/Martina Molčanová

Muž ale zraneniam po prevoze do nemocnice podľahol.

Expertíza

Prípad už vyšetruje polícia. Auto zaslali na expertízne skúmanie. "Požitie alkoholu u vodiča zistené nebolo. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," skonštatoval Szabó.

Tragická nehoda pred obcou Vyšná Slaná. O život prišiel majiteľ auta, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy