Zatiahnuté
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Väzeň chcel znásilniť nadporučíčku väzenskej stráže, skončil v nemocnici
Zdielať na

Väzeň chcel znásilniť nadporučíčku väzenskej stráže, skončil v nemocnici

KOŠICE / Odsúdený recidivista v košickej väznici napadol príslušníčku zboru väzenskej a justičnej stráže. S nožom v ruke chcel ženu znásilniť. Zabránili mu v tom ale spoluväzni.

Podľa zdroja televízie JOJ Ľubomír žene zapchal ústa a s nožom v ruke ju stiahol na zem.

Volanie o pomoc

Väzni, ktorí v tom čase pracovali v kuchyni, začuli volanie o pomoc. Násilím preto otvorili dvere kancelárie, kde uvideli ako nadporučíčka leží na zemi. Na nej sedel do pol pása vyzlečený násilník.

Dlaňou jej zakrýval ústa a s nožom v ruke sa jej vyhrážal zabitím. Spoluväzni využili moment prekvapenia a agresora odzbrojili.

Podľa zdroja blízkeho väzenstvu, až potom vtrhlo do kuchyne ozbrojené komando.

"Na miesto bolo vyslaných osemnásť príslušníkov, ktorí vykonali zákrok, podľa môjho názoru skôr pomstu, keď už odsúdený nič nerobil a zostal po zákroku nehybne ležať. Zasahujúci príslušníci následne zistili, že odsúdený je do pol pása nahý a hornú časť tela má od krvi," uviedol zdroj z väzenstva, ktorý chce zostať v anonymite.

Zranenie hrudníka a panvy

"Tridsaťosemročného muža previezla záchranka do nemocnice v Košiciach. Mal otvorené zranenie hrudníka a poranenie panvy," potvrdil hovorca záchranárov Boris Chmel.

Podľa zdroja blízkeho väzenstvu sa Ľubomír bodol do brucha a hrudníka až po incidente. Napadnutá žena trpela ľahšie pomliaždeniny.

"Vyšetrovateľ policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci zločinu útoku na verejného činiteľa a z prečinu nebezpečného vyhrážania," uviedol košický krajský hovorca Alexander Szabó.

Väzeň, ktorý chcel znásilniť nadporučíčku, skončil v nemocnici, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy