Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Kajakári splavovali rieku Hron, našli v nej mŕtvolu
Zdielať na

Kajakári splavovali rieku Hron, našli v nej mŕtvolu

ZVOLEN / Partia kajakárov zažila pri splave Hrona poriadny šok. Vo vode zbadali bezvládne mužské telo a ihneď volali pomoc. Na rieke na okraji Zvolena museli zasahovať hasiči. Polícia zatiaľ nevie, za akých okolností k nešťastiu došlo.

Pokojný výlet sa skončil nečakane. Na okraji Zvolena vytiahla partia kajaky na breh a volala pomoc. Pri splave Hrona totiž našli bezvládne mužské telo. Zachytilo sa pri okraji hate. Na vode zasahovali hasiči. K telu bez známok života vyplávali na člne.

Pitva

Telo sa podarilo dostať na breh. Prezrel ho obhliadajúci lekár. Bez pitvy sa nedá určiť ani čas ani spôsob úmrtia. "Vytiahli sme ho na breh pomocou lán a člna," opisuje hasič Miroslav Paučo.

"Na určenie presnej príčiny smrti bola nariadená zdravotno-bezpečnostná pitva," informuje hovorkyňa policajného zboru Mária Faltániová.

Doklady

Polícia našla pri tele doklady patriace mužovi zo Spišského Podhradia. Zisťuje či patria obeti. Podľa polície by malo ísť o 45-ročného muža. Vyšetrujú kde a za akých okolností k nešťastiu došlo.

"V tomto prípade začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenie," dodáva hovorkyňa.

Na mieste nešťastia bola redaktorka Katarína Kováčiková:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy