Skoro jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Na jazere Štrkovec v Bratislave sa utopil Peter (†17)
Zdielať na

Na jazere Štrkovec v Bratislave sa utopil Peter (†17)

BRATISLAVA / V piatok sa na bratislavskom jazere Štrkovec stala tragédia. Utopil sa tam sedemnásťročný Peter. Informáciu televízii JOJ potvrdili záchranné zložky.

Peter pochádzal z okresu Rožňava a na Štrkovci bol so svojím švagrom a jeho dvomi malými deťmi. Podľa informácií, ktoré televízia JOJ získala od švagra utopeného muža, mladík chcel vyskúšať vodu v jazere, keď sa po asi dvoch metroch začal topiť.

Keďže jeho švagor nevedel plávať, privolal pomoc. Náhodný svedok, Martin, začal chlapca hľadať. V kalnej vode ho našiel až asi za 8 minút. Petra, v bezvedomí a bez známok života, začal na brehu oživovať. Následne v tom asi pol hodinu pokračovali záchranári.

"Vyzliekol som sa. Pýtal som sa kde, kde sa topí. Oni len tak matne ukazovali. Tak som prehľadával asi 20 štvorákov, kým som ho nenašiel," opisuje.

Smutný koniec

Svoj boj o život ale prehral. "Aj napriek rýchlemu zásahu záchranárov a viac ako niekoľko desiatok minút trvajúcej resuscitácii, s poľutovaním lekár záchrannej zdravotnej služby konštatoval úmrtie u maloletej osoby," informoval Andrej Hirjak z operačného strediska záchrannej zdravotnej služby. 

Polícia už začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy