Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Kevin (†13) sa chcel len ovlažiť, z vody sa už nevynoril
Zdielať na

Kevin (†13) sa chcel len ovlažiť, z vody sa už nevynoril

MOČA / Trinásťročný školák z obce Moča v komárňanskom okrese, sa vybral s kamarátom k Dunaju. Kevin vošiel do vody a zhruba 5 metrov od brehu zmizol pod hladinou. Chlapca, ktorý nevedel plávať, hľadali až do zotmenia hasiči na súši aj na vode, bezúspešne.

Trinásťročný chlapec sa v utorok podvečer pravdepodobne utopil v Dunaji v obci Moča v komárňanskom okrese. Kevin skočil do vody a viac sa nevynoril.

Desaťročný Viktor, ktorý bol s ním, okamžite utekal pre pomoc. "Bral ho prúd, ja som nechcel ísť za ním, lebo by som sa bol utopil, zvyknú tu bagrovať v Dunaji a asi stúpil do jamy. Nevydal ani hlások," opisuje kamarát.

Ako informovala nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, do pátrania sa zapojili hasiči z Komárna, policajti z obvodného oddelenia Bátorové Kosihy, Hurbanova a pátrači z Komárna.

Pátranie

Chlapca hľadali do neskorých nočných hodín a v pátraní pokračujú aj v stredu. Okrem rieky prehľadávajú aj breh a kroviny. "Je tu veľmi silný prúd, hlavne pri kamenných výbehoch, sú tu veľké víry, ktoré sťažovali hľadanie," opisuje veliteľ zásahu Jiří Řáda.

Na mieste bola redaktorka Drahu Dobrovicsová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy