Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Vyšetrovanie otravy plynom na štadióne v Čani uzavreli ako nešťastnú náhodu
Zdielať na
Krimi

Vyšetrovanie otravy plynom na štadióne v Čani uzavreli ako nešťastnú náhodu

KOŠICE, ČAŇA / Za otravu oxidom uhoľnatým na zimnom štadióne v Čani nie je zodpovedný nikto. Po mesiacoch vyšetrovania tak rozhodla polícia. Príčinou nehody bola rolba na plynový pohon.

Do konca hokejového zápasu v Čani chýbala posledná minúta, keď odpadli dvaja rozhodcovia.

"Zahmlilo sa mi pred očami. Nevedel som z čoho to je," spomína priotrávený rozhodca.

Evakuácia a hospitalizácia

Na nevoľnosť sa postupne začali sťažovať hráči i diváci. Evakuovali preto takmer dvesto ľudí, 30 skončilo v nemocnici, 11 z nich hospitalizovali. Následne sa prípadom začala zaoberať polícia.

Vyšetrovanie trvalo šesť mesiacov. "Preukázalo, že následok bol spôsobený vplyvom takých okolností, ktoré žiadna zo zodpovedných osôb nepredpokladala, nevedela a v danom čase ani vedieť nemohla," konštatuje košická krajská hovorkyňa Jana Mésarová. Zodpovedný tak nie je nikto.

Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia. Prevádzkovateľ štadióna tvrdí, že to bola nešťastná náhoda. "Trošku sme to aj čakali, no som presvedčený o tom, že sme nepochybili," hovorí prevádzkovateľ Peter Buchla.

Rolba na plynový pohon

Policajti zistili, že za vysokú koncentráciu oxidu uhoľnatého môže rolba na plynový pohon. Pred osudovým zápasom ju používali často. Prevádzkovateľ sa poučil a plynovú vymenil za novú, na elektrický pohon.

Vyšetrovanie otravy oxidom uhoľnatým na zimnom štadióne v Čani uzavreli, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy