Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Mariána odsúdili v Ríme za vraždu. V Taliansku ale nebol roky
Zdielať na

Mariána odsúdili v Ríme za vraždu. V Taliansku ale nebol roky

BRATISLAVA/RÍM / Štyridsaťročného muža z Branču právoplatne odsúdili za vraždu v Taliansku. Marián sa o všetkom dozvedel len pred niekoľkými týždňami, keď ho prišla zatknúť polícia. Tvrdí, že je nevinný a v Taliansku údajne nebol niekoľko rokov.

Marián mal viacerými údermi fľašou zavraždiť v Taliansku Poliaka. Incident sa mal stať v Ríme 6. decembra 2009 okolo polnoci.

"Vo vyjadreniach sa píše, že bránil manželku. Niečo zlé na mňa povedal, a preto ho zabil," hovorí Mariánova manželka Alena.

Ráno u lekára

Na druhý deň skoro ráno bol ale muž na Slovensku u svojho obvodného lekára, vyplýva zo záznamov zdravotnej karty. Rím je pritom vzdialený 1 300 kilometrov.

"Cesta autom trvá približne 12 hodín. Auto sme nikomu nepožičiavali a ak by letel, mali by záznam na letisku," dodáva.

Sedem rokov na Slovensku

Marián v Ríme kedysi žil. Na Slovensko sa vrátil sedem rokov pred vraždou. Manželka tvrdí, že odvtedy tam nebol.

Rodina nevie, ako v Taliansku prišli na to, že muža zabil práve Marián. "Minulý rok v októbri prebehol súd a v jeho neprítomnosti ho odsúdili na osemnásť rokov. Rozsudok je právoplatný," hovorí Alena.

Vo väzbe

Následne súd na muža vydal európsky zatykač. Na jeho základe ho v apríli zatkla polícia a skončil vo väzbe. O tom, že je obvinený a súdený, údajne nevedel.

"Odsúdený nesúhlasil s vydaním do Talianskej republiky a taktiež nesúhlasil s výkonom trestu v Talianskej republike," uviedol hovorca súdu v Nitre Mário Pivarči.

Krajský súd momentálne čaká na osvedčenie z Talianska. Následne bude skúmať splnenie podmienok európskeho zatykača.

Marián mal v Ríme zabiť Poliaka, o ničom ale nevie, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy