Jasno
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Policajti zastrelili agresívnych psov, ohrozovali ľudí
Zdielať na
Krimi

Policajti zastrelili agresívnych psov, ohrozovali ľudí

KRIŽOVANY NAD DUDVÁHOM / Obyvatelia obce Križovany nad Dudváhom (okres Trnava) majú strach. Podľa ich slov tam ľudí ohrozujú agresívne psy. V obci museli v sobotu večer zasahovať policajti, na mieste zazneli výstrely.

Psy sa snažili dostať do záhrady cez dieru v plote. Podľa miestnych boli agresívni, preto ich museli policajti zastreliť.

Agresívne psy

Hliadku zavolali majitelia záhrady. Majiteľka si išla vziať zeleninu a v tom zbadala 3 veľké psy, ktoré ušli cez dieru v plote z neďalekej firmy. "Išla som si do záhrady zobrať zelené. Okamžite sme zavolali políciu, ktorá hneď prišla," hovorí majiteľka záhrady.

"Polícia bola privolaná na zákrok voči agresívnym psom," uviedla policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Policajti ostali stáť od plota asi meter, jeden zo psov sa podľa nich snažil preliezť cez dieru.

"Jeden pes strčil hlavu do diery a chcel chmatnúť toho policajta," tvrdí majiteľka záhrady.

Dvoch policajti zastrelili

Policajti sa snažili psov odohnať, medzitým volali ich majiteľovi, aby si pre psov prišiel. Telefóm mal podľa nich vypnutý. Hliadka agresívne psy odháňala aj výstrelmi do vzduchu. Nič nepomohlo.

"Vzhľadom na ich agresivitu, policajt použil služobnú zbraň a dvoch psov usmrtil," dodala Kredatusová.

Najskôr zastrelil jedného, ktorý sa cez dieru dostal do záhrady. Následne strieľal aj po druhom, ktorý tiež útočil na hliadku. Tretí pes podľa informácií TV JOJ utiekol.

Majiteľ incident ľutuje

Chvíľu pred incidentom napadli podľa susedy jej domáce zvieratá. "Boli na nej a šklbali ju za krk. Myslela som, že ovečka je už mŕtva," hovorí suseda.

Psy z areálu firmy neutiekol prvýkrát. Podľa slov ich majiteľa ho celá situácia mrzí a sľúbil, že plot opraví. Tvrdí, že jeho bandogy agresívne nie sú a ľudí sa boja.

Video nie je vhodná pre maloletých divákov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy