Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Pes napadol kobylu aj jazdkyňu, majiteľovi hrozí pokuta
Zdielať na

Pes napadol kobylu aj jazdkyňu, majiteľovi hrozí pokuta

ŠULEKOVO / Majitelia koní v obci Šulekovo (okres Hlohovec) majú obavy. Trikrát napadol jazdca na koni pes. Jeho majiteľ sa bráni, že bukteriér je ich strážnym psom a domácim miláčikom. Útoky sú podľa neho náhoda.

Cez víkend pes zaútočil na šesťročnú kobylu. Útok zachytil miestny obyvateľ na fotografii. "Z brány vybehol na mňa pes. začal na ňu útočiť. Zavesil sa mi na nohu, potom na sedlo," hovorí napadnutá Michaela.

Napadol aj jazdkyňu

Majiteľ bulteriéra tvrdí, že išlo o náhodu. Brána bola podľa neho zamknutá. Keď púšťal svoju manželku von, pes vybehol. "Kričala, aby som otvoril bránu a v tom musel ísť kôň. Pes ho zbadal a hneď sa do neho pustil," hovorí majiteľ psa.

Splašená kobyla nakoniec psa, ktorý na nej visel, kopla. Až vtedy ho majiteľ chytil. "Majiteľ zobral psa a zaliezol do vnútra. Ani sa ma neopýtal, či mi voľačo je alebo koňovi," hovorí napadnutá Michaela.

K podobnému incidentu nedošlo prvýkrát. Už v minulosti tento pes napadol koňa alebo iného psa. Na človeka nikdy nezaútočil.

Majiteľovi hrozí pokuta

Podľa policajnej hovorkyne Martiny Kredatusovej majiteľ porušil všeobecne záväzné nariadenie mesta Hlohovec pri držaní psov. Za tento priestupok mu môže mesto udeliť pokutu 165 eur.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy