Skoro jasno
15°
Bratislava
Riaditeľka školy v Spišskej Novej Vsi nafúkala, hrozí jej basa
Zdielať na

Riaditeľka školy v Spišskej Novej Vsi nafúkala, hrozí jej basa

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Riaditeľku školy v Spišskej Novej Vsi zastavili policajti pod vplyvom alkoholu. Pri dychovej skúške jej namerali 1,67 promile. Okamžite putovala do cely predbežného zaistenia.

Vodičku zastavili na Mlynskej ulici v Smižanoch. "Dychovou skúškou u vodičky bolo zistené požitie alkoholu. Policajti u nej namerali hodnotu 1,67 promile alkoholu v krvi," uviedol policajný hovorca Alexander Szabó.

Riaditeľka: už sa to nezopakuje

"Skutočne ma veľmi mrzí, že došlo k tomuto poľutovaniahodnému incidentu z mojej strany. Dôvody, ktoré ma k tomu viedli, mali výlučne súkromný charakter," uviedla v stanovisku riaditeľka.

"Môžem s istotou prehlásiť, že som sa zo vzniknutej situácie hlboko poučila a v budúcnosti sa takýto čin už nezopakuje,"
dodala riaditeľka školy.

Rok za mrežami

Vodičku polícia obvinila a hrozí jej ročné väzenie. "Je to veľmi rozšírený trestný čin u nás. Pretože jednoducho ľudia si nedajú povedať a sadnú si za volant pod vplyvom návykovej látky alebo alkoholu," myslí si viktimológ Róbert Kočiš.

Kočišove slová potvrdzuje aj fakt, že počas víkendu skončili v policajných celách viacerí opití vodiči. Takéto prípady sa dejú na Slovensku denno denne.

Nízke tresty

Problémom sú podľa viktimológa nízke tresty. "Jediným opatrením, ktoré by pomohlo, je aby súd v každom jednom konaní rozhodol o prepadnutí veci v prospech štátu. Občan by prišiel o svoje motorové vozidlo a druhí občania by si rozmysleli, či sa takého trestného činu dopustia," uviedol Kočiš.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy